Basketbol

Fenerbahçe Beko - Zalgiris Kaunas serisi başlıyor

15 Nisan 2019 Pazartesi 09:32 - Son Güncelleme 15 Nisan 2019 Pazartesi 09:54

THY Avrupa Ligi’nde çeyrek final heyecanı başlıyor. Normal sezonu lider bitiren temsilcimiz Fenerbahçe Beko, serinin ilk maçında sahasında Zalgiris Kaunas ile karşılaşacak. Seride 3 galibiyete ulaşan takım adını Dörtlü Final’e yazdıracak.

Temsilcimiz Fenerbahçe Beko, THY Avrupa Ligi’nde üst üste 5’inci kez Dörtlü Final oynamak için Zalgiris Kaunas karşısına çıkıyor.

Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda oynanacak serinin ilk maçı 16 Nisan Salı günü saat 20.45'te başlayacak.

Zeljko Obradovic yönetimindeki 6 sezonun 5’inde çeyrek finale kalan temsilcimiz, daha önce çıktığı 3 seride rakiplerini elemeyi başardı.

2015’te Maccabi’yi, 2016’da Real Madrid’i, 2017’de ise Panathinaikos’u 3-0’lık serilerle kupanın dışına iten Fenerbahçe Beko, geçen sezon ise Baskonia’yı 3-1 geçip adını Dörtlü Final’e yazdırmıştı.

Bu sezon önemli sakatlıklar yaşayan sarı-lacivertliler, Tyler Ennis, Jan Vesely, Cofri Lovern gibi yıldızlarından uzun süre faydalanamadı.

Temsilcimiz evinde 15'te 15 yaptı

Buna rağmen Obradovic’in ekibi, 25 galibiyetle yeni formatta normal sezonda en çok maç kazanan ve evinde ilk kez 15’te 15 yapan takım oldu.

Çeyrek finalde Fenerbahçe Beko’nun karşısında bu kez Zalgiris Kaunas var. Avrupa Ligi’nin gediklisi olan Litvanya ekibi, son dönemde Sarunas Jasikevicius yönetiminde farklı bir seviyeye çıktı.

Geçen sezon Dörtlü Final’e kalan Zalgiris, yarı finalde yine Fenerbahçe Beko ile karşılaşmış, finale çıkan taraf 76-67’lik skorla temsilcimiz olmuştu.

Bu sezon 24 haftada 9 galibiyet alabilen Zalgiris, son 6 haftada Olympiakos ve Real Madrid deplasmanları dahil bütün maçlarını kazanarak adını son 8'e yazdırdı.

3 galibiyete ulaşan tarafın adını Dörtlü Final'e yazdıracağı seride saha avantajı Fenerbahçe Beko'da... İki takım arasındaki rekabette temsilcimizin 12-5'lik üstünlüğü var.

Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda oynanacak serinin ilk maçı 20.45'te başlayacak.

Kaynak: TRT SPOR

Sıradaki Haber
Dörtlü Final hasreti sona erer mi?
Yükleniyor lütfen bekleyiniz