Basketbol

Fenerbahçe Beko'da kötü gidişat sürüyor

21 Kasım 2019 Perşembe 13:31 - Son Güncelleme 21 Kasım 2019 Perşembe 13:46

THY Avrupa Ligi'nin 9. haftasında Barcelona'ya kaybederek 7. mağlubiyetini alan temsilcimiz Fenerbahçe Beko'da kötü gidişat sürüyor.

Geçen sezon 15 deplasman maçının 10'unu kazanan temsilcimiz, bu sezon 6 dış saha maçından da mağlup ayrıldı.

Fenerbahçe Beko'nun deplasman kabusu sürüyor. THY  Avrupa Ligi'nin 9. haftasında Barcelona deplasmanına çıkan temsilcimiz, kötü bir oyun sergilediği maçta parkeden 89-63 gibi farklı bir skorla mağlup ayrıldı.

İlk 9 haftada 6 dış saha maçına çıkan sarı - lacivertliler, bu karşılaşmaların hepsinde sahadan mağlup ayrıldı ve zirvenin uzağında kaldı.

Sezonun ilk maçında Real Madrid deplasmanında 4 sayı farkla kaybeden Fenerbahçe Beko, diğer 5 deplasman maçını ise çift haneli yenilgilerle ayrıldı.

Geçen sezon 15 dış saha maçının 10'unda galip gelen ve bu alanda ligin en başarılı takımı olan temsilcimiz, arka arkaya Baskonia, Olympiakos, Maccabi, Barcelona ve Panathinaikos gibi zorlu deplasmanlarda kazanmıştı.

Zeljko Obradovic'in takımı, bu sezon henüz 9'uncu haftada geçen sezondan daha fazla deplasman mağlubiyeti aldı.

İlk 9 haftada sadece 2 galibiyete imza atan Fenerbahçe Beko, en son 2006 yılında lige böyle kötü bir başlangıç yapmıştı.

Barcelona karşısında 10 serbest atıştan sadece 2'sini sayıya çevirebilen sarı lacivertliler, bir Avrupa Ligi maçında faul çizgisinden en düşük yüzdeyle oynayan takım olarak da tarihe geçti.

Kariyerinde 9 Avrupa Ligi şampiyonluğu bulunan Zeljko Obradovic'in ise böyle kötü bir sezon başlangıcı yok.

Avrupa basketbolunun efsane ismi, en son 2005 yılında Panathinaikos'un başında ilk 9 haftada 5 galibiyetle sezona başlamış, buna rağmen Dörtlü Finale kalmayı başarmıştı.  

Kaynak: TRT SPOR

Sıradaki Haber
Fenerbahçe Beko ASVEL'e konuk olacak
Yükleniyor lütfen bekleyiniz