Basketbol

Fenerbahçe Beko'da son periyot sıkıntısı

11 Mart 2020 Çarşamba 16:09 - Son Güncelleme 11 Mart 2020 Çarşamba 16:13

Bu sezon beklentilerin uzağında kalan Fenerbahçe Beko, son periyotlarda sıkıntı yaşıyor.

Türk Hava Yolları Avrupa Ligi'nde birçok maçı son çeyrek performansıyla kaybeden sarı-lacivertliler, ligde de Beşiktaş Sompo Sigorta karşısında aynı sorunu yaşadı.

Türk Hava Yolları Avrupa Ligi'nde son 5 sezona damga vuran Fenerbahçe Beko, bu yıl beklentilerin uzağında kaldı.

Geçen yıl normal sezonda Ataşehir'de çıktığı 15 maçı da kazanan ve rekor kıran sarı-lacivertliler, bu sezon ise evindeki 14 maçın 7'sini kaybetti.

Son periyotlarda sıkıntı yaşayan Obradovic'in ekibi, önde götürdüğü birçok maçı son anlarda kaybetti.

Türk Hava Yolları Avrupa Ligi'nin 6'ncı haftasında Zalgiris Kaunas'ı konuk eden sarı-lacivertliler, maçın son 2 dakikasına 7 sayı önde girse de 79-76'lık skorla sahadan mağlup ayrıldı.

16'ncı haftada ise Valencia'yı ağırlayan temsilcimiz, son çeyreğe 70-59'luk skor avantajıyla girdi.

Dördüncü periyotta rakibinden 25-14'lük seri yiyen Fenerbahçe Beko, 100-98'lik skorla taraftarı önünde bir mağlubiyet daha aldı.

17'inci haftada Zenit ile karşılaşan sarı-lacivertliler, bir kez daha benzer senaryoyu yaşadı.

3. çeyrekte farkı 8'e çıkaran Fenerbahçe Beko, bir kez daha farkın kapanmasına engel olamadı ve son saniye üçlüğüyle 84-81 kaybetti.

ING Basketbol Süper Ligi'nin 22'inci haftasında Beşiktaş Sompo Sigorta'ya konuk olan Fenerbahçe Beko, eksik kadroyla mücadele eden rakibi karşısında da sıkıntı yaşadı.

Dördüncü periyoda 14 sayı önde giren sarı-lacivertli ekip, maçın sonunda rakibine 15-2'lik seri verince bitime 20 saniye kala 73-72 geri düştü.

Fenerbahçe Beko, Ali Muhammed'in son hücumda bulduğu basketle sahadan 74-73 galip ayrılsa da koç Obradovic maç sonunda sinirliydi.

Son periyottaki oyundan şikayet eden tecrübeli koç, "Bu oyun bizim için büyük utançtı. Oyuncularım birçok şeyi anlamıyor. Kendi dünyalarında yaşıyorlar. Sadece iki yabancıyla oynayan ve iki çok önemli Türk oyuncusu forma giyemeyen bir rakiple karşılaştık ve sahada gördüğünüz oyunu oynadık. Oyuncularıma ne söylersem söyleyeyim takip etmiyorlar. Bu maçı kazanmamız mucizeydi. Takımın içinde ciddi problemimiz olduğuna inanıyorum." ifadeleriyle oyuncularını eleştirdi.

Kaynak: TRT SPOR

Sıradaki Haber
Anadolu Efes'ten koronavirüs tedbirleri
Yükleniyor lütfen bekleyiniz