Basketbol

Fenerbahçe’nin tarihi maçı TRT 1’de

21 Mayıs 2017 Pazar 00:00 - Son Güncelleme 21 Mayıs 2017 Pazar 20:49

Basketbolda Avrupa'nın bir numaralı kupası sahibini TRT 1’de bulacak. İstanbul’da düzenlenen THY Avrupa Ligi Dörtlü Finali’nin finalinde temsilcimiz Fenerbahçe, bugün Yunan ekibi Olympiakos'la karşılaşacak. Sarı-lacivertliler, kupayı kaldırarak, tarihinde ilk kez bu dev organizasyonda şampiyon olmak istiyor. Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanacak tarihi maç saat 21.00'de başlayacak ve TRT 1’den canlı yayınlanacak.

Fenerbahçe bir ilki daha gerçekleştirmek istiyor

1958'den bu yana düzenlenen Avrupa basketbolunun kulüpler düzeyindeki en prestijli organizasyonunda 11. sezonunu geçiren sarı-lacivertliler, 2014-2015 ve 2015-2016 sezonlarının ardından üst üste üçüncü kez Dörtlü Final'de yer alıyor. 

Geçen sezon Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen Dörtlü Final'de finale kalarak Türk basketbol tarihinde bir ilki gerçekleştiren sarı-lacivertliler, CSKA Moskova'ya uzatmanın son saniyelerinde yenilerek kupayı rakibine kaptırmıştı.

Fenerbahçe, geçen sezonki başarısını bu sene de tekrarladı ve finale yükseldi. Sarı-lacivertli temsilcimiz, İstanbul'da düzenlenen organizasyonda bu kez taraftar avantajını da kullanarak, mutlu sona ulaşmayı ve bir ilki gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Obradovic 11. kez finalde

Fenerbahçe Başantrenörü Zelkjo Obradovic, kariyerinde 11. kez Avrupa Ligi'nde finale çıkma başarısı gösterdi.

Avrupa Ligi'nde 16. kez Dörtlü Final'de boy gösteren Obradovic, bir kez daha final heyecanı yaşayacak. Fenerbahçe'yi üst üste ikinci kez finale taşıyan Obradovic, bu sefer kupaya uzanmaya çalışacak.

Obradovic, daha önce 10 kez yer aldığı finalde 8 defa kupayı kazanma başarısı gösterdi. Avrupa Ligi'nin en fazla şampiyon olan başantrenörü unvanını elinde bulunduran Obradovic, 9. kupa sevincini Fenerbahçe'yle yaşamak için ter dökecek.

Sırp başantrenör, daha önce Panathinaikos'un başında 2001 yılında Maccabi Tel Aviv'e, Fenerbahçe'yle ise geçen sezon CSKA Moskova'ya finalde kaybetmişti.

Dev final TRT 1’de

Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanacak final maçında ekibimiz Fenerbahçe, Olympiakos ile karşı karşıya gelecek Saat 21.00'de başlayacak olan tarihi maç, TRT 1'den canlı yayınlanacak.

Yarı final maçlarında Olympiakos, Rusya temsilcisi CSKA Moskova’yı 82-78 yenerek finale çıkan ilk ekip olmuştu. Bu mücadelenin ardından temsilcimiz Fenerbahçe, İspanyol ekibi Real Madrid ile kozlarını paylaşmıştı. Nefes kesen mücadeleye muhteşem başlayan temsilcimiz, maçın sonunu da iyi oynayarak parkeden 84-75 galip ayrılmış ve adını finale yazdırmıştı.

NOT: Birincilik ve üçüncülük maçları yapılan anlaşma gereği internet üzerinden yayınlanmayacak.
 

Sıradaki Haber
Udoh: "Olympiakos çok sert bir takım"
Yükleniyor lütfen bekleyiniz