Basketbol

Galatasaray'da hedef galibiyet

29 Aralık 2014 Pazartesi 11:26 - Son Güncelleme 29 Aralık 2014 Pazartesi 11:32

G.Saray, THY Avrupa Ligi Top 16 turu ilk hafta maçında Zalgiris'i ağırlayacak.

Galatasaray Liv Hospital Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi Top 16 turu E Grubu ilk hafta maçında 30 Aralık Salı günü sahasında Litvanya'nın Zalgiris Kaunas ekibini konuk edecek.

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda saat 20.00'de başlayacak karşılaşma sarı-kırmızılıların cezası nedeniyle seyircisiz oynanacak.

THY Avrupa Ligi ilk tur aşamasında D Grubu'nda mücadele eden Galatasaray Liv Hospital, yaşadığı maddi sıkıntılar nedeniyle sezon içinde kadrosundan 4 oyuncu kaybetmesine rağmen Top 16'ya kalmayı son maçta başarmıştı.

Sarı-kırmızılılar, gruptaki son maçında evinde Olympiakos'u 79-74 yenmiş, Neptunas'ın da deplasmanda Valencia Basket'e 103-65 kaybetmesiyle grubunu 4 galibiyet ve 6 mağlubiyetle dördüncü sırada tamamlayarak Top 16'ya adını yazdırmıştı.

Barcelona, Real Madrid, Panathinaikos, Maccabi Electra, Kızılyıldız Telekom ve Alba Berlin'in de bulunduğu E Grubu'ndaki ilk maçında Zalgiris Kaunas'la kozlarını paylaşacak Galatasaray Liv Hospital, rakibini yenerek Top 16'ya iyi bir başlangıç yapmayı hedefliyor.

Sarı-kırmızılılar, ilk turda evinde oynadığı 5 maçın 4'ünü kazanmıştı. Galatasaray Liv Hospital, evindeki tek yenilgisini İspanyol temsilcisi Laboral Kutxa'ya karşı 89-82'lik skorla almıştı.

- Zalgiris Kaunas, Anadolu Efes'i İstanbul'da yenmişti

THY Avrupa Ligi ilk tur aşamasında Anadolu Efes'in de yer aldığı A Grubu'nda mücadele eden Zalgiris Kaunas ise grubunu 5 galibiyet ve 5 mağlubiyetle üçüncü sırada tamamlayarak Top 16'ya kaldı.

Litvanya temsilcisi, Anadolu Efes'le İstanbul'da oynadığı maçı 65-62 kazanmış, evindeki maçta ise lacivert-beyazlılara 66-57 yenilmişti.

Kadrosunda eski Galatasaraylı Darius Songaila'yı da bulunduran Zalgiris Kaunas, ilk turda deplasmanda oynadığı 5 maçta 2 galibiyet ve 3 yenilgi aldı. 

Sıradaki Haber
Devlerin heyecanı başlıyor
Yükleniyor lütfen bekleyiniz