Basketbol

"İlk hedef tamam"

05 Aralık 2013 Perşembe 23:25 - Son Güncelleme 05 Aralık 2013 Perşembe 23:30

Ergin Ataman ve Joan Plaza maçı değerlendirdi.

Basketbol THY Avrupa Ligi C Grubu'nda İspanya'nın Unicaja Malaga ekibini 78-70 yenerek bir üst tura çıkmayı garantileyen Galatasaray Liv Hospital'da başantrenör Ergin Ataman, bu kulvardaki hedeflerinden ilkini gerçekleştirdiklerini söyledi.

Maçtan sonra düzenlenen basın toplantısına katılan Ataman, galibiyetten dolayı oyuncularını kutladığını belirterek, "Çok zorlu bir süreç yaşamamıza rağmen grupta iki maç kala top 16 turuna çıkmayı garantiledik. Avrupa Ligi'ndeki hedeflerimizden birini gerçekleştirmiş durumdayız" dedi.

Maça çok iyi hazırlandıklarını, ikinci periyot hariç savunma anlamında istediklerini yaptıklarını anlatan Ataman, şunları kaydetti:

"Hücumda zaman zaman yaşadığımız sıkıntılar nedeniyle ilk yarıda bir türlü kontrolü elimize alamadık. Ancak Ender'in oyuna girmesi ve potaya yaptığı dalışlarla oyunu açmayı başardık. İkinci yarı da aynı savunmaya devam edip hücumda da çok akıllı oynadık. Özellikle Ender ve Arroyo oyunu çok iyi kontrol ettiler. Hairston da çok büyük katkı verdi. Öyle olunca net bir skorla maçı kazanmayı başardık. Bu sıkıntılı süreçte bizim için çok değerli ve önemli bir galibiyet oldu."

Plaza: "Galatasaray Liv Hospital hak etti"

Unicaja Malaga Başantrenörü Joan Plaza ise karşılaşmada gergin olduklarını ve istedikleri mücadeleyi sergileyemediklerini dile getirerek, "Rakibimizi yenecek kadar mücadele gösteremedik. İyi oynayan Galatasaray Liv Hospital, galibiyeti hak etti" ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Galatasaray LH Top 16'da
Yükleniyor lütfen bekleyiniz