Basketbol

Ivkovic'in seyirciye güveni tam

21 Ekim 2015 Çarşamba 09:48 - Son Güncelleme 21 Ekim 2015 Çarşamba 10:34

Anadolu Efes'in konuğu EA7 Emporio Armani...

Anadolu Efes Başantrenörü Dusan Ivkovic, 22 Ekim Perşembe günü THY Avrupa Ligi'nde karşılaşacakları EA7 Emporio Armani maçı öncesi değerlendirmelerde bulundu. Ivkovic, bu sezon evlerinde ilk maça çıkacaklarını hatırlatarak, "Seyircilerimize iyi bir performans sunmalıyız, onların da bizi iyi destekleyeceğini düşünüyorum" dedi.

Karşılaşmayla ilgili görüşlerini lacivert-beyazlı kulübün internet sitesine açıklayan Sırp teknik adam, şu ifadeleri kullandı:

"Avrupa Ligi'nde her maç çok önemli. Pınar Karşıyaka, Limoges ve Galatasaray Odeabank ile oynadığımız üç zorlu maçtan üç galibiyet çıkardık ama problemlerimiz de var. Galatasaray maçından önce Thomas Heurtel ve Birkan Batuk enfeksiyondan dolayı oynayamadılar. Yarın bizimle olabilecekler mi bilemiyorum. Sağlık ekibimiz yoğun bir antibiyotik tedavisi uyguluyor."

Ivkovic, EA7 Emporio Armani maçına takım olarak hazır olmaları gerektiğine dikkati çekerek, "İtalyan ekibi yetenekli oyunculardan kurulu ve başlarında çok saygı duyduğum başantrenör Jasmin Repesa var. Oyuncuları her pozisyonda çok yetenekli ve Avrupa Ligi tecrübesine sahipler. Evimizde oynayacağımız ilk maçta yüksek seviyeli ve güzel bir mücadele olacağını düşünüyorum. Seyircilerimize iyi bir performans sunmalıyız, onların da bizi iyi destekleyeceğini düşünüyorum, onları çok seviyorum."

Doğuş: "Evimizde iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz"

Anadolu Efes'in takım kaptanı Doğuş Balbay ise karşılaşmayla ilgili görüşlerini şöyle aktardı:

"EA7 Emporio Armani karşılaşması Avrupa Ligi'nde evimizde oynayacağımız ilk maç olacak. Geçtiğimiz hafta Fransa'da Limoges karşısında çok güzel bir galibiyet aldık. Şimdi o maçın devamını getirerek galibiyet serimizi sürdürmek istiyoruz. EA7 Emporio Armani yeni transferleri ile iyi bir takım, hazırlık maçlarında da çok iyi sonuçlar aldılar. Kendi seyircimizin önünde çok güzel bir maç olacağını düşünüyorum. Seyircimizin de desteği ile hedeflediğimiz galibiyete ulaşmak ve evimizde iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz."

Rakamlarla Anadolu Efes

Geçtiğimiz hafta Limoges karşısında 15 asist yapan Anadolu Efesli Thomas Heurtel, kendi Avrupa Ligi rekorunu egale etti.

Aynı karşılaşmada Fransız ekibinin potasına 21 sayı bırakan ve kariyerinin ilk Avrupa Ligi maçına çıkan Jon Diebler da ilk haftanın ardından en skorer oyuncu sıralamasında zirvede yer aldı.

Lacivert-beyazlı oyuncu Derrick Brown, Avrupa Ligi'nde forma giydiği son 14 karşılaşmadan en az birer top çalmayla sahadan ayrıldı.

Bryant Dunston, 2013-14 sezonu Top 16 turunun 9. haftasında EA7 Emporio Armani karşısında 4 blok yaparak Avrupa Ligi kariyerindeki en yüksek blok rakamına ulaşmıştı. Dunston, Avrupa Ligi'nde forma giydiği son 8 maçın 7'sinde en az bir blok yaptı.

Milli oyuncu Cedi Osman, geçtiğimiz sezon Top 16 turunun 13. haftasında Anadolu Efes'in İtalyan takımını İstanbul'da 86-78 yendiği karşılaşmada 8 ribaunt alarak, Avrupa Ligi kariyerindeki en yüksek ribaunt rakamına ulaşmıştı.

Sıradaki Haber
Anadolu Efes'in 534. randevusu
Yükleniyor lütfen bekleyiniz