Basketbol

Kaybetmemize neden olan küçük detaylar

09 Ocak 2014 Perşembe 22:51 - Son Güncelleme 09 Ocak 2014 Perşembe 22:55

Obradovic, birçok maçta aynı hataları yaptıklarını ve düzeltemediklerini söyledi

Fenerbahçe Ülker Başantrenörü Zeljko Obradovic, THY Avrupa Ligi Top 16 turundaki ikinci maçlarında Barcelona'ya 76-73 yenilmelerini, bir türlü düzeltemedikleri küçük detaylara bağladı.

Müsabakanın andından düzenlenen basın toplantısında konuşan Obradovic, Barcelona'ya karşı önemli bir maç yaptıklarını kaydederek, "Çok zor bir maç oldu. Kaybetmemize neden olan çok önemli küçük detaylar vardı" dedi.

Bitime 2 saniye kala Bogdanovic'in müsait durumda kaçırdığı 3 sayılık atışı örnek gösteren Obradovic, "Yenilginin bu atıştan dolayı olduğunu söylemiyorum, tabii ki maç 40 dakika ama önemli bir şans olduğu için örnek verdim. Bu detaylarda birçok maçta aynı hataları yapıyoruz ve hala düzeltemedik. Hep konuşuyoruz, antrenmanlarda düzeltmeye çalışıyoruz ancak aynı hataları yapmaya devam ediyoruz" diye konuştu.

Tecrübeli teknik adam, THY Avrupa Ligi'nde önlerinde 12 maç daha bulunduğunu dile getirerek, "Bu 12 maç boyunca asıl karakterimizi gösterme fırsatımız var. Oyuncuların tavırları ve oyun sergileme şekilleriyle ilgili söyleyebileceğim bir şey yok ama konsantrasyonla ilgili söyleyebileceğim çok şey var. En önemli şey de bence bu" ifadelerini kullandı.

Pascual: "Sonuçtan dolayı çok mutluyuz"
Barcelona Başantrenörü Xavier Pascual ise Fenerbahçe Ülker'i mağlup etmelerine ilişkin, "Bu önemli sonuçtan dolayı çok mutluyuz. Çekişmeli geçen bir maçtı ve çok düşük sayı farkları oldu. Maçın sonunda rakipten daha iyi olmayı başardık. Sonuç olarak da kazandık" şeklinde konuştu.

Pascual, takımın önemli isimlerinden Lampe'ye süre vermemesiyle ilgili soruya karşılık da herhangi bir sorun olmadığını, sadece takımdaki diğer oyuncuları da rotasyonda kullanabilmek amacıyla böyle bir tercih yaptığını vurguladı.

Sıradaki Haber
Fenerbahçe Ülker sonunu getiremedi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz