Basketbol

'Ligden ihraç' ile ilgili flaş açıklama

21 Nisan 2016 Perşembe 16:50 - Son Güncelleme 21 Nisan 2016 Perşembe 14:00

Türkiye Basketbol Federasyonu'ndan söz konusu iddialarla ilgili açıklama geldi.

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF), Türk kulüplerinin Avrupa kupalarına katılımı ve Uluslararası Basketbol Federasyonları Birliği (FIBA) tarafından yapılacak yaptırımlara ilişkin açıklama yaptı.

TBF'nin internet sitesinden yapılan açıklamada, bir süredir konuya ilişkin medyada yer alan ve pek çoğu yoruma dayalı haberlerin, yanıltıcı veya yanlış anlamaya sebebiyet verecek hale gelmeye başladığı belirtilerek, gelişmeler ve federasyon tarafından yapılan çalışmalar konusunda kamuoyunun bilgilendirilmesine ihtiyaç duyulduğu kaydedildi.

TBF'nin öncelikli hamle ve düşüncesinin, kulüplerin liglerden atılması olmadığının kamuoyu tarafından bilinmesi gerektiğinin altı çizilirken, "Bugün itibarıyla gelinen noktada FIBA yetkili organları, Avrupa Ligi Ticari Varlıkları (ECA) tarafından organize edilen Avrupa Kupası'na katılan kulüp takımlarının, kendi ulusal liglerinden çıkartılması, aksi takdirde bu ekiplerin ülke milli takımlarının, Avrupa ve dünya şampiyonalarına alınmaması kararını almış ve federasyonlara resmi olarak bildirmiştir. Bu bildirim sonrası gelişmelerle, uygulama kapsamına olimpiyatlar da dahil edilmiş olup kadınlara ve altyapı organizasyonlarına da yansıması beklenmektedir" denildi.

Resmi bir üyesi olarak TBF'nin, FIBA tarafından alınmış kararlara uymakla yükümlü olduğu, dünya basketbolunda öncü bir konumda bulunması açısından atılacak her adımda ülke menfaatlerinin düşünülmesi gerektiği vurgulanan açıklama, şöyle devam etti:

"Kulüplerimizin uluslararası platformlarda en iyi şekilde temsil edilmeleri, en üst liglerde mücadele ederek başarılarıyla gurur kaynağı olmaları ve bunun için en iyi imkanları tercih etmeleri en doğal hakları olduğu gibi, federasyonumuzun da görevidir. Bir bütünün ayrılmaz bir parçası olarak, milli takımlarımızın, başarısı ve ülkemizi tüm bireyleriyle gurur duyacak şekilde en önemli organizasyonlarda mücadele ederek başarılar kazanması için çalışılması, federasyonumuzun da üzerinde hepimizin sorumluluğudur. Gelişmelerin her an değiştiği bu süreç, federasyonumuz tarafından yakından takip edilmekte ve gerekli olduğu anlarda kendi organlarımız tarafından tartışılmakta, ilgili kulüplerimizle görüş alışverişinde bulunulmaktadır. Gelişmeler kulüplerimizi yakından ilgilendirdiği kadar ülke menfaatleri de söz konusu olduğundan, başta Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç olmak üzere, spor teşkilatıyla da fikir alışverişinde bulunulmaktadır. Türk basketbolu global platformlarda son derece iyi bir konumda olup hem erkeklerde, hem de kadınlarda 2016 Rio Olimpiyatları'na bilet almamıza son bir eleme turnuvası kalmış durumdadır. Altyapılarda ise çocuklarımız son yıllarda madalya üzerine madalya almaktalar, almaya da devam edeceklerdir. Türk milli takımları Türk basketbolunun lokomotifidirler ve hepimiz için çok önemlidirler. Türk basketbolunun FIBA üyeliğinin askıya alınmasını ve milli takımlarımızın kapısına geldikleri büyük turnuvalara katılma haklarının elimizden alınmasını savunacak kimse olabileceği düşünülmemektedir."

Açıklamada, TBF açısından hangi ligin hangi sırasında yer alıyor olursa olsun, her bir kulübün son derece değerli olup, tümüne mesafelerinin eşit olduğuna dikkat çekilerek, "Kulüplerimiz için çalışmak, onlara imkan sağlamak ve içinde bulundukları imkanları sürekli geliştirmek çok önemli bir görevimizdir. İçinde bulunduğumuz kaos ortamını Türk basketbolu açısından en az zararla atlatıp geride bırakacak şekilde yönetmenin arayışı içinde, Avrupa Kupası'na katılma durumu olabilecek kulüplerimizin üst yöneticileriyle 20 Nisan tarihinde bir araya gelinerek, gelişmeler aktarılmış, soruları cevaplandırılmış ve görüşleri alınmıştır. Netice itibarıyla önümüzde mutlaka uymamız gereken FIBA kuralları bulunmakta olduğu ve gereğinin yapılması zorunluluğuyla karşı karşıya olduğumuz katılımcılarla paylaşılmıştır." ifadeleri kullanıldı.

Sıradaki Haber
Fenerbahçe, Anadolu Efes'i geçti
Yükleniyor lütfen bekleyiniz