Basketbol

Maccabi FOX, Tabak'a emanet

16 Kasım 2015 Pazartesi 15:58 - Son Güncelleme 16 Kasım 2015 Pazartesi 16:01

Maccabi FOX, Hırvat başantrenör Zan Tabak ile anlaştı.

Basketbol THY Avrupa Ligi'nde Darüşşafaka Doğuş'un da yer aldığı D Grubu'nda mücadele eden İsrail temsilcisi Maccabi FOX, Hırvat başantrenör Zan Tabak ile anlaştı.

Kulüpten yapılan açıklamada, 45 yaşındaki Tabak ile 1+1 yıllık sözleşme imzalandığı belirtildi.

İspanyol basınında, Maccabi FOX'un İspanya'nın Fuenlabrada takımını çalıştıran Tabak ile anlaşmak için sözleşme fesih bedeli ödediği öne sürüldü.

Oyunculuk kariyerinde Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) Houston Rockets, Toronto Raptors, Boston Celtics, Indiana Pacers gibi takımlarda görev yapan Tabak, 1998-1999 sezonunda Fenerbahçe'de mücadele etti. Ülkesinin Jugoplastika Split takımında 1989-1991 yıllarında üst üste 3 sezon Avrupa Ligi'nde zafere ulaşan Zan Tabak, 1995'te Rockets ile NBA şampiyonluğu yaşadı.

Fuenlabrada'nın yanı sıra geçmiş yıllarda Polonya'nın Trefl Sopot ile İspanya'nın Laboral Kutxa ve Sant Josep ekiplerinde başantrenörlük yapan Tabak, 5 sezon boyunca Real Madrid'de yardımcı antrenörlük görevi de üstlendi.

THY Avrupa Ligi'nde 5 maçta 4 mağlubiyet alarak tarihinin en kötü başlangıçlarından birine imza atan Maccabi FOX, D Grubu'nda 5. sırada bulunuyor.

Sıradaki Haber
THY Avrupa Ligi'nde haftanın MVP'si Melli
Yükleniyor lütfen bekleyiniz