Basketbol

''Malaga tehlikeli bir takım"

08 Ocak 2015 Perşembe 10:43 - Son Güncelleme 08 Ocak 2015 Perşembe 10:49

''Malaga şu an çok formda ve İspanyol Ligi'nde lider durumda''

Anadolu Efes Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi Top 16 turu F Grubu'ndaki ikinci hafta maçında 9 Ocak Cuma günü İspanya temsilcisi Unicaja Malaga'yı ağırlayacak.

Abdi İpekçi Spor Salonu'ndaki karşılaşma saat 20.30'da başlayacak.

Top 16 turunun ilk haftasında Anadolu Efes, İspanya'nın Laboral Kutxa takımını deplasmanda 72-67 mağlup etti, Unicaja Malaga ise Yunanistan temsilcisi Olympiakos'a evinde 69-61 kaybetti.

Anadolu Efes, ilk haftanın ardından sayı averajıyla üçüncü, Unicaja Malaga ise yedinci sırada bulunuyor.

Özerhun: "Zafer gecesi yaşatacağız"

Anadolu Efes Genel Menajeri Engin Özerhun, "Top 16'dan bir üst tura yükselmek istiyorsak evimizde maç kaybetmemeliyiz" değerlendirmesini yaptı.

Özerhun, lacivert-beyazlı kulübün internet sitesinde yer alan açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Geçtiğimiz hafta Laboral Kutxa deplasmanında kazanarak Top 16'ya iyi bir başlangıç yapmıştık. Şimdi yine bir İspanyol ekibiyle karşılaşacağız. Unicaja Malaga İspanyol Ligi'nde de çok formda ve lider durumda. Hep altını çizdiğim gibi Top 16'dan bir üst tura yükselmek istiyorsak evimizde maç kaybetmemeliyiz. Biz de iyi basketbol oynuyoruz. Yeni guardımız Heurtel de Avrupa Ligi'nde evimizde ilk kez sahne alacak. İnanıyorum ki Top 16'da Abdi İpekçi'de oynayacağımız bu ilk maçta muhteşem seyircimiz bizi yalnız bırakmayacak ve biz de onların desteğiyle bir zafer gecesi yaşatacağız."

Ivkovic: "Unicaja Malaga tehlikeli bir takım"

Anadolu Efes Başantrenörü Dusan Ivkovic, rakiplerinin tehlikeli bir takım olduğunu vurgulayarak, "Çok zor bir maç olacağını ama sonunda bu önemli karşılaşmadan galibiyetle ayrılacağımızı düşünüyorum" ifadesini kullandı.

Sırp teknik adam Ivkovic, açıklamasında şunları kaydetti:

"Top 16'nın ilk haftasında İspanya'nın Laboral Kutxa takımı ile karşılaştıktan sonra şimdi bir diğer İspanyol ekibi Unicaja Malaga'ya karşı mücadele edeceğiz. Unicaja Malaga şu an çok formda ve İspanyol Ligi'nde lider durumda. Geçtiğimiz hafta kendi evinde Olympiakos'a kaybettiler, şimdi daha tehlikeli bir takım olacaklardır. Takım olarak iyi durumdalar ve bu maça çok iyi hazırlanmalıyız. Sezon başında Unicaja Malaga ile hazırlık turnuvasında karşı karşıya gelmiştik. O dönemde de iyi basketbol oynuyorlardı. Uzun bir süredir aramızda olmayan Birkan ve Cenk haricinde şu an takımda sakat oyuncumuz yok. Çok zor bir maç olacağını ama sonunda bu önemli karşılaşmadan galibiyetle ayrılacağımızı düşünüyorum."

AA

Sıradaki Haber
Galatasaray'a sevindirici haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz