Basketbol

Obradovic'in öncelikli hedefi...

15 Ekim 2013 Salı 13:54 - Son Güncelleme 15 Ekim 2013 Salı 14:47

Obradovic: "Her maç önemli. İlk etapta 'Top 16'ya kalmayı hedefliyoruz"

Beko Basketbol Ligi takımlarından Fenerbahçe Ülker'in Başantrenörü Zeljko Obradovic, THY Avrupa Ligi'nde her maçın önem taşıdığını ifade ederek, ilk etapta 'Top 16'ya kalmayı hedeflediklerini söyledi.

Avrupa Ligi'nde 8 şampiyonluğu bulunan Sırp çalıştırıcı Obradovic, THY Avrupa Ligi'nin internet sitesinde yer alan röportajında, "13 yıl boyunca Panathinaikos'u çalıştırmasının ardından neden farklı bir kulübü tercih ettiği" sorusuna, "Birbirimizden ne istediğimizi anlamak önemli. Takımın bazı hedefleri olduğuna inanıyorum. Köklü bir geçmişi ve milyonlarca taraftarı olan Fenerbahçe Ülker, her şeyden önce THY Avrupa Ligi'nde önemli işler yapmak istiyor" yanıtını verdi.

Obradovic, THY Avrupa Ligi'nin, tüm takımlar tarafından önemsenen bir turnuva olduğunu belirterek, taraftar desteğini de arkalarına alarak iyi basketbol oynamayı hedeflediklerini ve her şeyin mümkün olduğunun farkına varmaları gerektiğini kaydetti.

THY Avrupa Ligi'nde iyi bir sezon geçirmek istediklerini dile getiren Obradovic şu ifadeleri kullandı:

"Grubumuzda, Barcelona ve CSKA Moskova gibi her yıl şampiyonluğun favorisi olan takımlar var. Kulübüm olduğu için iyi biliyorum ki Partizan ile oynamak da her zaman zordur. Budivelnik Kiev, Avrupa Ligi'ne ilk kez katılmanın motivasyonuyla sahaya çıkacak. Her maç önemli. İlk etapta 'Top 16'ya kalmayı hedefliyoruz."

Bu yaz takıma katılan Linas Kleiza, Nemanja Bjelica, Luca Zoric gibi yüksek profilli basketbolculardan beklentisinin ne olduğuna ilişkin soruya Obradovic, "Ben asla bu şekilde çalışmam. Üç oyuncudan bir takım olmaz. Gelecek vaat eden genç oyunculara sahibiz, onlar da bizim için önemli. Üçüyle de konuştum ve takım için çok önemli olduklarını söyledim. Onlara sahip olmanın bize büyük yardımı olacağına inanıyorum" cevabını verdi.

Obradovic, genç oyuncular Kenan Sipahi ve James Metecan Birsen ile ilgili de şunları kaydetti:

"Oyuncularımın hepsi yazın milli takımlarında oynadı. Bu yüzden kamp boyunca gençlerde çalıştım. Kenan ve James Metecan, basketbolu çok seviyor. Gelişimleri, kendilerini oyuna adamalarına bağlı. Onlara, genç oyuncuların ihtiyacı olan desteği vermeye çalışıyorum. Onların bir gün Kleiza, Bjelica, Zoric gibi takımın kilit oyuncuları haline geleceklerine inanıyorum."

Sıradaki Haber
Galatasaray'ın ilk rakibi Montepaschi Siena
Yükleniyor lütfen bekleyiniz