Basketbol

Olaylı maça ceza yağdı

04 Aralık 2013 Çarşamba 10:03 - Son Güncelleme 04 Aralık 2013 Çarşamba 11:37

Olympiakos ile Galatasaray Liv Hospital maçına, kavga damgasını vurmuştu.

Basketbol THY Avrupa Ligi'nde Yunanistan'ın Olympiakos takımıyla Galatasaray Liv Hospital arasında yapılan karşılaşmada çıkan olaylar nedeniyle sarı-kırmızılı oyuncu Pops Mensah-Bonsu'ya 3, Olympiakoslu Mirza Begic'e 4, Georgios Printezis'e 3 maç men cezası, Yunan ekibine de 1 maç seyircisiz oynama cezası verildi.

Avrupa Ligi Disiplin Kurulu, Atina'daki Barış ve Dostluk Spor Salonu'nda yapılan karşılaşmada çıkan olaylarda kavgaya karışan oyunculara ayrıca para cezaları da verdi. Mensah-Bonsu ve Printezis 10'ar bin avro, Begic ise 15 bin avro para cezasına çarptırıldı.

Alınan cezaların ardından üç oyuncu da Avrupa Ligi'ndeki normal sezon maçlarında yer alamayacak. Begic ise normal sezon maçlarının yanı sıra Top 16 turundaki ilk maçta da sahada olamayacak.

Disiplin Kurulu ayrıca, Olympiakos Kulübü'ne taraftarların sahaya girmesi nedeniyle 10 bin avro, meşale yakılması sebebiyle 6 bin avro, oyunculara lazer ışığı tutulması yüzünden 8 bin avro ve oyun alanına yabancı madde atılması nedeniyle de 15 bin avro olmak üzere toplam 39 bin avro para cezası verdi.

Olympiakos ile Galatasaray Liv Hospital arasında 28 Kasım Perşembe günü oynanan Avrupa Ligi C Grubu 7. maçında, karşılaşmanın bitimine 3 dakika 8 saniye kala çıkan kavganın ardından, sarı-kırmızılılardan Mensah-Bonsu, Yunan ekibinden ise Begic ve Printezis kavgaya karıştıkları gerekçesiyle diskalifiye edilmişti. Karşılaşmayı Olympiakos 72-54 kazanmıştı.

İLGİLİ HABERLER

İLGİLİ VİDEOLAR

Sıradaki Haber
Bonsu ribauntta, Gordon top çalmada
Yükleniyor lütfen bekleyiniz