Basketbol

THY Avrupa Ligi ekipleri transfere hız verdi

10 Haziran 2020 Çarşamba 10:33 - Son Güncelleme 10 Haziran 2020 Çarşamba 10:40

Türk Hava Yolları Avrupa Ligi'nde sezonun sonlandırılmasıyla birlikte transfer hareketliliği yoğunlaştı. Barcelona, Yunan oyun kurucu Nick Calathes ile anlaşma sağlarken Real Madrid Trey Thompkins'in sözleşmesini 2 yıl uzattı.

Türk Hava Yolları Avrupa Ligi'nde takımlar yeni sezonun kadrosunu oluşturmak için çalışmalarını sürdürüyor. Malcolm Delaney'in ayrılmasının ardından oyun kurucu transferi yapmak isteyen Barcelona, önemli bir transferi bitirmek üzere. Katalan ekibi, Panathinaikos ile yollarını ayıran Nick Calathes ile anlaşmaya vardı. Yunan oyun kurucu ile 3 yıllığına 5 buçuk milyon dolarlık bir sözleşme imzalayan Barcelona'nın transferi resmen açıklaması bekleniyor. Kariyerinde bir Avrupa Ligi şampiyonluğu bulunan Calathes, geçtiğimiz sezon Avrupa Ligi’nde çıktığı 28 maçta 13,3 sayı, 4,9 ribaund ve 9,1 asist ortalamalarıyla oynadı.

Real Madrid'de ise iç transfer çalışmaları sürüyor. İspanyol ekibi, tecrübeli uzunu Trey Thompkins'in sözleşmesini 2 yıl uzattı. 30 yaşındaki oyuncu, 2015 yılından beri eflatun beyazlı formayı giyiyor. Real Madrid, geçtiğimiz günlerde de tecrübeli şutör Jaycee Carrol  ile 1 yıllık yeni sözleşme imzalamıştı.

Transferin hızlı takımı Olimpia Milan ise 2 oyuncusuyla yollarını ayırdı. İtalyan ekibi, Nemanja Nedovic ile Christian Burns ile yola devam etmeyeceğini açıkladı. Nedovic, geçen sezon 11 buçuk sayı, 2,7 asist ortalamalarıyla mücadele etti. Burns ise sadece 1 sayı ortalaması tutturdu.

Ettore Messina'nın takımı yeni sezon için Kyle Hines, Malcolm Delaney ve Davide Moretti’yi kadrosuna dahil etmişti.

Kaynak: TRT SPOR

Sıradaki Haber
Real Madrid, Thompkins'in sözleşmesini uzattı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz