Basketbol

THY Avrupa Ligi'nin MVP'si De Colo

12 Mayıs 2016 Perşembe 14:22 - Son Güncelleme 12 Mayıs 2016 Perşembe 11:24

Fransız yıldız, 2015-2016 sezonunun en değerli oyuncusu seçildi.

 THY Avrupa Ligi'nde 2015-2016 sezonunun en değerli oyuncusu (MVP) CSKA Moskova'nın Fransız yıldızı Nando de Colo oldu.

Berlin'de yarın başlayacak dörtlü final öncesi Alexanderplatz Meydanı'nda düzenlenen etkinlikte sezonun MVP'si açıklandı.

De Colo ödülünü Yunanistan'ın efsane oyuncusu Theo Papaloukas'ın elinden aldı.

Dörtlü finalde yer alacak CSKA Moskova'nın başarısında büyük pay sahibi olan Fransız oyuncu, Avrupa Ligi'nin istatistiklerinde de bu sezon zirvedeydi.

Avrupa Ligi'nde bu sezonun en iyi ilk 5'inde de yer alan yıldız isim, 18.9 sayı ortalamasıyla ligin en skorer ismi oldu. De Colo'ya "Alphonso Ford Sayı Kralı Ödülü" de takdim edildi.

Toplam 24 puanla verimlilik puanında da birinci sırada yer alan De Colo, çok mutlu olduğunu belirterek, "Bu ödülü almak, en iyiler arasında olmak çok güzel bir şey. Henüz işimiz bitmedi. Önümüzde odaklanmamız gereken iki maç var. Burada olmak çok önemli. Elimden gelen her şeyi verdim. Bireysel ödül önemli ama benim için takımın başarısı daha da önemli." ifadelerini kullandı.

- En iyiler ödüllerini aldı

Daha önce açıklanan Avrupa Ligi'nde bu sezonun "en"leri, ödüllerini Avrupa basketbolunun efsanelerinin elinden aldı.

Sezonun en iyi ilk 5'inde De Colo, Milos Teodosic (CSKA Moskova), Malcolm Delanye (Lokomotiv Kuban), Jan Vesely (Fenerbahçe), Ioannis Bourousis (Laboral Kutxa) yer aldı. Bu isimlere ödüllerini Avrupa Ligi'nin efsane oyuncuları İbrahim Kutluay ve Nikola Vujcic verdi.

Avrupa Ligi'nin en iyi ikinci 5'ine ise Quincy Miller (Kızılyıldız Telekom), Anthony Randholp (Lokomotiv Kuba), Luigi Datome, Ekpe Udoh (Fenerbahçe), Gustavo Ayon (Real Madrid) seçildi.

THY Avrupa Ligi'nin en iyi savunmacısı seçilen CSKA Moskova'nın ABD'li oyuncusu Kyle Hines'ın ödülünü Litvanyalı Ramunas Siskauskas takdim etti.

Sezonun yükselen yıldızı ödülünü Barcelona'nın genç oyuncusu Alex Abrines'e plaketi, Alman basketbolcu Patrick Femerling tarafından verildi.

Öte yandan organizasyonu izlemeye gelen Türk taraftarlar Jan Vesely ve Fenerbahçe Başantrenörü Zeljko Obradovic lehine sık sık tezahüratta bulundu.

- Bertomeu: "Çok heyecanlı bir sezondu"

Avrupa Ligi Başkanı ve Üst Düzey Yöneticisi (CEO) Jordi Bertomeu, çok heyecanlı geçen sezonu dörtlü finalle tamamlayacaklarını dile getirdi.

Ödül töreninden sonra bir konuşma yapan Bertomeu, dörtlü finalin önemli bir organizasyon olduğunun altını çizerek, şunları kaydetti:

"Artık sezon bitmek üzere. Çok heyecan verici bir sezondu. Hem dramatikti hem de eğlenceli. 24 kulübün harika performansı vardı. Dörtlü final küresel bir organizasyon haline geldi. Gelecek sezon yepyeni bir çağ açıyoruz. Yeni yapılanmadan önce bu son dörtlü final. Yeni sezonda 1. Avrupa Basketbol Ligi devreye gidecek. En iyi ekipler her hafta maç yapacak. Kulüplerin bugüne kadar aldığı en önemli ligdi. Büyük bir Avrupa Ligi oluşturacağız."

Türk Hava Yolları Satış Sorumlusu Ziya Taşkent ise 2020 yılına kadar Avrupa Ligi'ne isim sponsorluğu yapacaklarını vurgulayarak, "Bu organizasyonun ortağı olmaktan mutluyuz. THY ismi organizasyonda 2020 yılına kadar kalacak. Nefesleri kesecek bir dörtlü final olacak" değerlendirmesinde bulundu.

Sıradaki Haber
Basketbol Avrupa Ligi'nde İtalyan üstünlüğü
Yükleniyor lütfen bekleyiniz