Basketbol

"Top 16'ya yüzde 95 ulaşırız"

22 Kasım 2013 Cuma 00:04 - Son Güncelleme 22 Kasım 2013 Cuma 00:07

Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman maçı değerlendirdi.

Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman, THY Avrupa Ligi'nin 6. haftasında 54-52 kazandıkları Montepaschi Siena maçının kendilerini yüzde 95 oranında "Top 16" turuna taşıdığını söyledi.

Abdi İpekçi Spor Salonu'ndaki mücadelenin ardından düzenlenen basın toplantısında maçı değerlendiren Ataman, "Özellikle hücumdaki oyun felaket olsa da bizim için sonuç çok önemliydi. Maçın başından sonuna kadar çok iyi mücadele ettik. İyi savunma yaptık. Bu sonuçla 'Top 16'ya yüzde 95 ulaştığımızı düşünüyorum. Kalan maçlarda özellikle daha iyi oyun ortaya koyup, galip gelmeye çalışacağız" diye konuştu.

Mücadele boyunca savunmada çok iyi işler yaptıklarını anlatan Ataman, "Özellikle Hackett'in ekstra dış atışları dışında savunma stratejimiz çok iyi çalışmasına rağmen hücumda istediğimiz yüzdeyi yakalayamadık. Montepaschi Siena takımı, içeri kapanıp, ikili sıkıştırmalı savunma yaptığı için, sonunda boş oyuncuyu bulduk ama bir türlü o şutları sokamadık" ifadelerini kullandı.

"Sinan Güler, günün adamı oldu"

Deneyimli teknik adam, kenardan gelerek büyük katkı sunan Sinan Güler'in günün adamı olduğunu söyledi.

"Aslında maçın kahramanı, herkesin gördüğü gibi Sinan Güler" ifadesini kullanan Ataman, "Kenardan gelip verdiği katkı, savunmadaki çabası ve hücuma getirdiği çeşitlilikle maçı bir anda çevirdi ve günün adamı oldu. Sinan'ın sayesinde önemli bir galibiyet aldık" şeklinde görüş belirtti.

"Bu takımın tek patronu benim"

Mücadeleyi basket atamadan tamamlayan Carlos Arroyo'nun sinirli tavırlarının hatırlatılması üzerine Ergin Ataman, sarı-kırmızılı takımın tek patronunun kendisi olduğunun altını çizerek, şunları kaydetti:

"Sinirli olması gayet doğal. Bu takımın en önemli oyuncusu Arroyo ve sayı atamadığı çok kötü bir günündeydi. Onun için hiç oynatmayacaktım ama Ender'in maçın sonunda sakatlanması nedeniyle mecburen 1-2 dakika yeniden oyuna aldım. Arroyo düzelecektir. Tabii düzelirken de bütün oyuncular şunun bilinci içinde olacak; bu takımın tek patronu benim. Her oyuncunun mutlaka çok önemli katkısı var. Bize şampiyonluklar kazandırmış olabilirler, bundan sonra da kazandıracaklardır ama bu takımın patronu benim. Nitekim bugün de Arroyo-Sinan değişikliğinde, Sinan'ın ortaya koyduğu performansla maçı kazandık. Arroyo'nun sinirlenmesi benim için hiçbir önem arz etmiyor."

Montepaschi Siena cephesi

İtalyan takımı Montepaschi Siena'nın başantrenörü Marco Crespi ise Galatasaray Liv Hospital'ı aldığı galibiyetten dolayı tebrik ederek, "Bizim için çok zorlu geçen bir maç oldu. Son saniyede kaçan bir basketimiz var ama genel olarak verdiğimiz savaştan dolayı çok menunum. Kaybettiğimiz bir maç oldu ancak oyuncularımın performansı beni memnun etti" şeklinde konuştu.

Kaybettikleri için umutsuz olmadığını anlatan Crespi, "Bu maçta ne kadar istekli bir takım olduğumuzu gördüm. Gelecek adına umutsuz değilim. İlerleyen zamanlarda daha fazla beraber oynayarak gelişim kaydedeceğimizi düşünüyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Sıradaki Haber
Galatasaray'dan bir zafer daha
Yükleniyor lütfen bekleyiniz