Basketbol

"THY Avrupa Ligi'nin geliri 2,4 kat arttı"

16 Mayıs 2019 Perşembe 15:49 - Son Güncelleme 16 Mayıs 2019 Perşembe 16:00

Avrupa Ligi Başkanı ve Üst Düzey Yöneticisi Jordi Bertomeu, ligin gelirlerinin son 3 sezonda 2,4 katı arttığını belirtti.

Avrupa Ligi Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Jordi Bertomeu, İspanya'nın Vitoria-Gasteiz şehrinde yarın başlayacak Dörtlü Final öncesi düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Bir kez daha Dörtlü Final organizasyonunda basketbolseverlerle buluştukları için mutlu olduğunu dile getiren Bertomeu, "Damarlarında basketbol dolaşan bir şehir Vitoria-Gasteiz. Olağanüstü bir 7 ay yaşadık. En olağanüstü sezonlardan birine şahitlik ettik. Çok iyi maçlar, muhteşem oyuncu performansları gördük, koçların ustalıklarına tanıklık ettik. Basketbolseverlerin vermiş olduğu olumlu tepkilerde, lig formatına geçmemizin ne kadar doğru olduğunu gösterdi." açıklamasında bulundu.

Bu sezon salonlarda 2 milyondan fazla taraftarın maçları izlediğini anlatan Bertomeu, "200'e yakın ülkede de maçlar yayımlandı. Digital platformlarımız rekorlar kırdı. Basketbolseverleri çok daha iyi ve fazla basketbolla buluşturmak istiyoruz. Avrupa Ligi'nin gelirleri son 3 sezonunda 2,4 katı arttı. Çok güçlü bir platform olduk. Gelecek için baktığımızda da 2 yeni takım daha aramıza katılacak. Önümüzdeki sezon sahada çok daha fazla hikaye yazılacak. Son şampiyon burada. Yeni bir takım olan Anadolu Efes burada. Takımlara bir kez daha başarılar diliyorum." diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak:AA

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz