Basketbol

TKBL Federasyon Kupası'da şampiyon belli oluyor

03 Şubat 2018 Cumartesi 14:41 - Son Güncelleme 03 Şubat 2018 Cumartesi 14:42

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi (TKBL) takımlarının mücadele ettiği Federasyon Kupası'nda şampiyon 4 Şubat Pazar günü belli olacak.

Isparta'nın ev sahipliğinde, Işıkkent Spor Salonu'nda düzenlenen TKBL Federasyon Kupası Final Grubu organizasyonunun final maçında İzmit Belediyespor ile Kırçiçeği Bodrum Basketbol saat 16.30'da karşı karşıya gelecek.

Final maçı öncesi, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Ligler Direktörü Samer Şenbayrak, Isparta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek, finalist takımların başantrenörleri ve birer oyuncusunun katılımıyla bir otelde basın toplantısı düzenlendi.

Samer Şenbayrak, kadın basketboluna büyük önem verdiklerini belirterek, "Federasyon olarak Anadolu'nun farklı şehirlerinde bu organizasyonların düzenlenmesinden memnunuz." dedi.

Türkiye'de çok çekişmeli ve kaliteli kadınlar basketbol liginin olduğunu ifade eden Şenbayrak, basketbolseverlerin Federasyon Kupası müsabakalarında ciddi performanslar izlediğini kaydetti.

Şenbayrak, şu ifadeleri kullandı:

"Basketbolu ne kadar farklı şehirde izletebilirsek, farklı kişilere ulaştırabilirsek, basketbolla insanlara o kadar dokunmuş oluyoruz. Organizasyon başladığından beri ev sahipliğini yapanlara teşekkür ediyorum. Federasyon Kupası'na ilgi gösteren Ispartalı basketbolseverleri de canıgönülden kutluyorum. Federasyon Kupası maçları günlük performansların daha çok öne çıktığı, çok çekişmeli geçen ortamlarda cereyan ediyor. Finale kalan her iki takımımız da zorlu müsabakalar yaparak geldiler. Takımlarımızı başarılarından dolayı kutluyorum."

Isparta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek ise böyle bir organizasyonuna ev sahipliği yaptıkları için mutlu oldukları dile getirdi.

Gevrek, "TKBL Federasyon Kupası'nın Isparta'da düzenlenmese karar veren TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum. Anadolu'da bu organizasyonların düzenlenmesi bizler için çok önemli. Şehrimizde sporun altyapısına da büyük katkı sağlıyor. Finalde mücadele edecek iki takıma da başarılar diliyorum." dedi. 

İzmit Belediyespor'un başantrenörü Mert Köprücü ve takım oyuncusu Ebru Torun ile Kırçiçeği Bodrum Basketbol Başantrenörü Murat Alkaş ve takım oyuncusu Gülşah Çelebi de final hakkındaki görüşlerini aktardı.

Sıradaki Haber
CSKA liderliğini sürdürdü
Yükleniyor lütfen bekleyiniz