Basketbol

Tribünleri coşturan ses

28 Şubat 2019 Perşembe 19:20 - Son Güncelleme 09 Ocak 2020 Perşembe 10:08

Fenerbahçe Beko'nun gizli kahramanlarından biri de Mertcan Bilici. Ülker Arena'yı 'farklı' sesiyle coşturan Bilici, oyunculara da motivasyon sağlıyor.

“Ben 4-5 yıl müzikle uğraştım. Tiyatro ve müzikal eğitimi aldım. 10 yıl basketbol oynadım. Bir de Fenerbahçeliyim. Bunların hepsini birleştirince hayal ettiğim yere geldim. Fenerbahçe basketbola anonsçu oldum. Babam da Fenerbahçeliydi. Onu küçük yaşta kaybettim. Bana Fenerbahçe sevgisini o bıraktı. Burası bir aile. Ben de bunun parçası olmaktan gurur duyuyorum” 

Fenerbahçe Beko’nun başarılarının ardında birçok gizli kahraman var. Onlardan biri de Mertcan Bilici. Yaklaşık iki yıldır Ülker Arena’da duyulan ‘enfes’ ses ona ait. Coşkusuyla taraftarları heyecanlandıran enerjisiyle basketbolcuların motivasyonunu artıran Bilici, diğer anonsçulardan farklı olarak müzik yeteneğini de sesine yansıtıyor.

Özellikle takımın yıldızlarından Jan Vesely’yi anonslarken kullandığı tiz sesi sosyal medyada da çok büyük ilgi görüyor.

Ona göre telaffuzu en güzel oyuncu isimleri sonuna kafiye eklenebilenler: Nikola Kalinic – Susmuyoruz hiç, Kostas Sloukas – Hep birlikte defans… 

'Oyuncuları motive ettiğimi düşünüyorum'

Tam bir Fenerbahçe aşığı olan Bilici, Ülker Arena'yı evi olarak görüyor. Aldığı müzik eğitimiyle adeta salonda konser verdiğini de belirten Fenerbahçe Beko anonsçusu tam bir spor aşığı:

“Ben basketbol, futbol, voleybol, hentbol, Amerikan Futbolu, tenis, ne varsa her sporu yaptım neredeyse. Spor yapmaktan zarar gelmez. O yüzden her şeyi denedim. Hala amatör olarak oynamaya devam ediyorum” 

Mertcan Bilici, yaptığı anonslarla oyuncuları motive ettiğini de düşünüyor: 

“Ali Muhammed'in lakabını anons ettiğimde oyuncu bana dönüp el işaretiyle selam veriyorsa ‘tamam diyorum, oyuncu motive olmuş’ Ben ne kadar uğraşsam da oyuncu motive ediyor taraftarı. 5 hücum sayı atamazsak taraftarın modu da düşüyor. Oyuncu atıyor, ben devreye giriyorum. Hem oyuncu hem de taraftar da motive oluyor. Yani oyuncuyu motive ettiğimi düşünüyorum"

Haber: Ahmet Sivaslı 
Kamera: Serhan Sevin - İlyas Umut Özacar
Kurgu: Cihan Karaahmetoğlu 

Sıradaki Haber
BOTAŞ yarı finalde
Yükleniyor lütfen bekleyiniz