Kategoriler
Futbol
Detay
Basketbol
Voleybol
Motor Sporları
Tenis
Diğer Sporlar
EURO-2024
2026 Dünya Kupası
2024 Paris Olimpiyat Oyunları
Video Galeri
Basketbol

Aydın Örs'ten Ergin Ataman'a övgü

22 Haziran 2022 Çarşamba 12:31

Türk basketbolunun efsane ismi Aydın Örs, eski yardımcısı Ergin Ataman ve son dönemdeki Türk basketbolu için övgü dolu ifadeler kullandı. Örs, başarılı çalıştırıcının NBA'de görev alabilecek kapasitede olduğunu söyledi.

Aydın Örs, Türk basketbolu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Anadolu Ajansı'na konuşan 75 yaşındaki efsane başantrenör, eski yardımcısı Ergin Ataman için övgü dolu ifadeler kullandı.

"Ergin Hoca'nın öz güveni yüksektir diyen Aydın Örs, "Çeşitli aşamalardan geçti, bazı bedeller ödedi ve Avrupa'nın en iyi antrenörlerinden biri oldu. Kendisi Türk antrenörler için iyi bir rol model" ifadesini kullandı.

Ergin Ataman'ın geçen sezon Euroleague kupasını kendisine getirerek yaptığı jesti hatırlatan Aydın Örs, "Ergin çok vefalı insandır, kadirşinastır. Bir Türk'ün Avrupa'daki ekipleri domine eden bir takımın antrenörü olması büyük bir şans. Biz hep yabancı antrenörleri örnek gösteriyoruz ama ortada Ergin Ataman var." dedi.

Avrupa Şampiyonası öncesi milli takımı da değerlendiren efsane başantrenör, "Ergin şampiyonluk hedefi koyarak takım motivasyonu için doğru bir hareket yaptı. Zaman tanımak lazım. Oyuncuları tanıyacak. Oynadıkça takım kimyası oluşacak. Tek tek baktığınızda kaliteli oyuncular var. Başarılı olacaklarını düşünüyorum" diye konuştu.

Türk takımlarının Avrupa kupalarındaki performansını da değerlendiren Aydın Örs, "Anadolu Efes'in üst üste 2 sezon Euroleague'i kazanması çok büyük bir başarı. Bursaspor da deplasmanda önemli rakipleri yenerek Eurocup'ta finale kadar geldi. Hem onları hem de FIBA Europe Cup şampiyonu Bahçeşehir Kolejini de gönülden tebrik ediyorum" dedi.

Başkanlığını yaptığı Türkiye Basketbol Federasyonu Eğitim Kurulu'nun faaliyetlerine de değinen Aydın Örs, "Amacımız uluslararası düzeyde rekabetçi, daha donanımlı ve vizyon sahibi Türk antrenörler yetiştirmek. Bunun için elimizden geleni yapıyoruz." şeklinde konuştu.

Etiketler: Aydın ÖrsBasketbolErgin Ataman