Kategoriler
Futbol
Detay
Basketbol
Voleybol
Motor Sporları
Tenis
Diğer Sporlar
EURO-2024
2026 Dünya Kupası
2024 Paris Olimpiyat Oyunları
Video Galeri
Basketbol

TOFAŞ'tan Demirel açıklaması

05 Haziran 2014 Perşembe 14:30

"Avrupa basketbolunu bir Türk yönetiyor. Bu bizim açımızdan gurur verici"

TOFAŞ Basketbol Kulübü Başkanı Efe Aydan, Turgay Demirel'in Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA) Avrupa Başkanlığına seçilmesine ilişkin, "FIBA Avrupa Başkanlığı, Türkiye açısından, ülkenin tanıtımı anlamında önemli bir makam" dedi.

Aydan, AA'ya yaptığı açıklamada, Demirel'in 1992 yılından bu yana Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanlığını yürüttüğünü hatırlattı.

Onun döneminde Türk basketbolunun çok önemli mesafeler aldığını dile getiren Aydan, gerek milli takım gerekse kulüpler bazında dünyada ve Avrupa'da ciddi başarılar elde edildiğini söyledi.

Demirel'in Türk basketbolunda bir marka haline geldiğini vurgulayan Aydan, onun FIBA Avrupa Başkanlığında da başarılı olacağına inandığını anlattı.

Türk basketbol ailesinin her zaman Demirel'in yanında olması gerektiğine işaret eden Aydan, "Avrupa basketbolunu bir Türk yönetiyor. Bu bizim açımızdan gurur verici. Artık dünyanın Türk basketboluna bakışı da değişecek" ifadesini kullandı.

Aydan, Demirel'in, yeni görevine seçilmesiyle Türk basketbolunun dünya genelinde prestijinin artacağına değindi.

Demirel'in, deneyimiyle Avrupa basketboluna ciddi kazanımlar sağlayacağını bildiren Aydan, "FIBA Avrupa Başkanlığı, Türkiye açısından, ülkenin tanıtımı anlamında önemli bir makam. Demirel'in bu görevde Türkiye'ye de ciddi katkıları olacaktır. Türk takımları önceki dönemlerde FIBA'dan çekinirdi. Artık bu konu da ortadan kalktı. Şimdi Türk başkanla daha güzel şeyler olacak" diye konuştu.

Etiketler: Efe AydanFIBATofaşTurgay Demirel