Basketbol

''Türkiye'ye gelmeyi düşünürüm''

01 Temmuz 2015 Çarşamba 11:50 - Son Güncelleme 01 Temmuz 2015 Çarşamba 11:54

Eski basketbolcu Mulaömerovic, Çanakkale'de bir etkinliğe katıldı.

Anadolu Efes, Panathinaikos, Real Madrid, Olympiakos formalarıyla uluslararası maçlarda önemli başarılar elde eden ve aktif basketbolu 2012 yılında noktalayan Hırvatistan Milli Takımı'nın eski oyuncularından 41 yaşındaki Damir Mulaömerovic, teklif gelmesi halinde Türkiye'de yeniden görev alabileceğini söyledi.

Çanakkale'de bir etkinliğe katılan Mulaömerovic, yaptığı açıklamada, Türkiye Basketbol Ligi'nde Pınar Karşıyaka'nın şampiyonluğunu sürpriz olduğunu kaydetti.

Favori rakipleri olmasına karşın Anadolu Efes'e 4-1 üstünlük sağlayarak şampiyon olan İzmir ekibini kutlayan Mulaömerovic, "Bu, tüm ekibin ve antrenörün büyük başarısıdır" dedi.

Mulaömerovic, Pınar Karşıyaka'nın antrenörü Ufuk Sarıca ile Anadolu Efes'te beraber oynadıklarını hatırlattı.

Onun çok iyi bir oyuncu olduğunu dile getiren eski Hırvat basketbolcu, "Şu anda da harika bir antrenör. Sarıca'nın antrenörlüğünü çok beğeniyorum. Harika, çok iyi. Onu takip ediyorum ve harika bir iş çıkardı" ifadesini kullandı.

Daha önce forma giydiği Anadolu Efes ile ilgili görüşlerini de aktaran Mulaömerovic, bu ekibin Avrupa'nın en iyi takımlarından olduğunu vurguladı.

Lacivert-beyazlı ekibin başarılı işler çıkardığını anlatan eski basketbolcu, "Genel menajerleri harika. Benim oynadığım dönemin jenerasyonu çok iyiydi. Bana sorarsanız, gönlüm Efes'in Türkiye'de şampiyon olmasından ve 'final four'a kalmasından yana" diye konuştu.

Mulaömerovic, "Türkiye'ye dönmeyi düşünür müsünüz?" sorusuna, "Elbette. Bir takımdan davet alırsam Türkiye'ye gelmeyi düşünürüm. Türkiye ligi şu an Avrupa'daki en iyi liglerden biri ve ben onun bir parçası olmaktan gurur duyarım" cevabını verdi.

Forma giydiği 1999-2000 ve 2000-2001 sezonlarında Anadolu Efes'i Euroleague'de "final four"a taşıyan kadroda yer alan Mulaömerovic, bir sonraki sezon kariyerine Panathinaikos formasıyla Euroleague şampiyonluğu ekledi. Real Madrid ve Olympiakos'ta başarılarını sürdüren, Yunanistan liginde da "sayı ve asist kralı" olan Mulaömerovic, Hırvatistan Milli Takımı ile olimpiyatlarda mücadele etti. KK Zagreb formasıyla aktif sporculuk yaşantısını sona erdiren Mulaömerovic, Avrupa'nın gelmiş geçmiş en iyi oyun kurucuları arasında gösteriliyor.

Sıradaki Haber
Uşak Sportif bombaları patlattı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz