Basketbol

Ülker Sports Arena'da bir ilk

26 Eylül 2014 Cuma 11:41 - Son Güncelleme 26 Eylül 2014 Cuma 11:47

Şampiyonanın finalleri Ülker Sports Arena'da oynanacak.

2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası'nda İstanbul'daki maçlar, Abdi İpekçi Spor Salonu ve Ülker Sports Arena'da, Ankara'dakiler ise Ankara Spor Salonu'nda oynanacak.

Türk basketbolunun emektarı Abdi İpekçi, şampiyonada C ve D Grubu mücadeleleri ile çeyrek finale yükselme maçlarına, Ülker Sports Arena ise finallere evsahipliği yapacak.

Resmi açılışı 3 Haziran 1989'da ABD'li Harlem Globetrotters ile Washington Generals takımları arasında oynanan gösteri maçıyla yapılan Abdi İpekçi Spor Salonu, günümüze kadar pek çok önemli organizasyonun merkezi oldu.

Halen 12 bin 500 seyirci kapasitesine sahip salon, geçen yıllarda milli maçlarda bu kapasitesinin çok üzerinde seyirciyi konuk etti.

1989-1990 sezonundan itibaren Türkiye Basketbol Ligi maçlarının oynanmaya başladığı Abdi İpekçi Spor Salonu, 2001'de Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonası'na, 2010'da da FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası'na evsahipliği yaptı.

Basketbolun dışında önemli organizasyonları da konuk eden emektar salonda, 2009 yılında Avrupa Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası ve Avrupa Erkekler Voleybol Şampiyonası, 2004'te Eurovision Şarkı Yarışması düzenlendi.

Abdi İpekçi Spor Salonu, 1. turda C Grubu'nda Avustralya, Beyaz Rusya, Küba ve Güney Kore'yi, D Grubu'nda ise Angola, Çin, Sırbistan ve basketbol çevrelerince turnuvanın en büyük favorisi olarak gösterilen ABD milli takımlarını konuk edecek. Maçların ardından C ve D gruplarından çıkan takımlar çeyrek finale yükselme mücadelelerini de yine bu salonda yapacak.

Ülker Sports Arena'da bir ilk

2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası'nda en büyük heyecanın yaşanacağı salon Ülker Sports Arena olacak. Şampiyonanın finalleri bu salonda oynanacak.

Fenerbahçe Ülker Erkek Basketbol Takımı ve Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı'nın maçlarını oynadığı, Ülker Sports Arena, ilk kez bu çapta büyük bir organizasyonun evsahipliğini yapacak.

Fenerbahçe Ülker'in, 25 Ocak 2012'de THY Avrupa Ligi Top 16 Turu G Grubu'nda İtalya'nın EA7 Emporio Armani ile yaptığı mücadeleyle açılan salon, iki yıla yakın bir süredir Türk basketboluna hizmet veriyor. 13 bin 500 seyirci kapasiteli salonda 44 adet de loca bulunuyor.

Kapasitesi 15 bin kişiye kadar çıkarılabilen salonun iç yüksekliği 28 metre. 6 adet soyunma odası bulunan salonda, 5 adet de küçük soyunma odası yer alıyor.

Localarının yanı sıra salonu gören restoranı bulunan arena, yanında bulunan, hem antrenmanla, hem de maçlar için kullanılabilecek 2 bin 500 kişi kapasiteli küçük salonuyla basketbola hizmet veriyor.

Ağırlığı 28 tona ulaşan ve Avrupa'nın en büyük skorbordlarından birisine sahip salon, sadece basketbol maçlarına değil, dünya yıldızlarının sahne şovlarına, konserlere, aile gösterilerine de evsahipliği yapıyor.

Şampiyonada A, B, C ve D gruplarında yer alan toplam 16 takımdan çeyrek finale yükselen 8 ekip, çeyrek final turundan itibaren Ülker Sports Arena'da basketbolseverlerin karşısına çıkacak.

Başkentteki maçlar Ankara Spor Salonu'nda

Şampiyonada Ankara'daki maçlar ise Ankara Spor Salonu'nda oynanacak.

2010 yılının şubat ayında yapımı tamamlanan salonda, A Grubu ile A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın yer aldığı B Grubu maçları oynanacak.

Ankara Spor Salonu, açılışından itibaren birçok organizasyona kapılarını açtı. 2010 yılında FIBA Dünya Şampiyonası, Efes Pilsen World Cup 9 ve Disney On Ice organizasyonlarına evsahipliği yapan salonda, 2012 yılında da FIBA Kadınlar Olimpiyat Elemeleri oynandı,

Spor organizasyonlarının haricinde her alanda uluslararası organizasyona evsahipliği yapabilme özelliği taşıyan ve 10 bin 400 kişilik salonun, park kapasitesi ise 900 araçlık olarak tasarlandı.

Salon, basketbol, voleybol, buz hokeyi, boks gibi temel spor aktiviteleri için tasarlanmış ve konser ya da kongre gibi kültürel aktivitelere de evsahipliği yapabiliyor.

Ankara Spor Salonu içinde spor salonunun yanı sıra ısınma salonu, sporcu ve hakemler için soyunma odaları, idari ofisler, basın merkezi ve çalışma odaları da yer alıyor. Seyirciler için kafe, büfe, restoranlar, protokol ve VIP için de özel bölümler bulunuyor.

AA

Sıradaki Haber
15 yaşında Dünya Kupası'nda
Yükleniyor lütfen bekleyiniz