Basketbol

"Vazgeçmeyip, çok çalışmalıyız"

05 Ocak 2016 Salı 11:54 - Son Güncelleme 05 Ocak 2016 Salı 09:57

Anadolu Efes'in milli basketbolcusu Cedi Osman açıklamalarda bulundu.

Anadolu Efes Erkek Basketbol Takımı'nın milli oyuncusu Cedi Osman, bu sezon takımlarda genç ve Türk oyuncuların süresinin düştüğünü ancak vazgeçmeyip, çok çalışarak şanslarını artırmaları gerektiğini söyledi.

Genç basketbolcu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2015-2016 sezonunda Spor Toto Basketbol Ligi'nin çok kaliteli geçtiğine dikkati çekerek, "Bu sezon çok kaliteli bir lig. Kiminin hedefi şampiyonluk, kiminin play-off'a girmek. Bazı takımlar devreyi ilk sekizde bitirerek Türkiye Kupası'nda oynamak istiyor" dedi.

Ligdeki ekiplerin hedefleri doğrultusunda mücadele ederken, genç ve Türk oyuncuların süresinin düşmüş olabileceğini kaydeden Cedi Osman, "Bizim, moralimizi bozmayıp çalışmamız gerekiyor. Çalıştığımızda sonuçları gördük. Geçen sezon ben, Furkan, Emircan ve Okben çok çalışıyorduk, süremizi de alıyorduk. Bu sezon da sürekli çalışıyoruz ve süremizi alıyoruz. Herkes gayet mutlu. Önemli olan vazgeçmememiz ve çok çalışmamız" diye konuştu.

Kişisel olarak hedefleri doğrultusunda ilerlemek istediğini anlatan milli basketbolcu, NBA'de oynama konusunda 2 yıllık bir planı olduğunu ve buna sadık kalmak istediğini vurguladı.

Bir süre daha Spor Toto Basketbol Ligi'nde oynamak ve Avrupa Ligi deneyimi yaşamak istediğini anlatan Cedi Osman, "Avrupa Ligi şampiyonluğu yaşamak istiyorum. Ondan sonra olursa NBA'ye gitmeyi arzuluyorum" ifadelerini kullandı.

"Hedefimiz dörtte dört"

Cedi Osman, takım olarak sezon başında önlerine dört hedef koyduklarını ve Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazanarak, ilk hedefi yakaladıklarını dile getirdi.

Spor Toto Basketbol Ligi'nin yanı sıra THY Avrupa Ligi'nde yoluna devam eden ve Türkiye Kupası Sekizli Finali'nde mücadele edecek Anadolu Efes'in genç oyuncusu, bu üç organizasyonda da şampiyonluğu hedeflediklerini kaydetti.

Son birkaç aydır parlak performans göstermediklerini belirten Cedi Osman, şunları söyledi:

"Bazen maçı iyi oynuyoruz. Maçın sonlarını pek iyi oynayamıyoruz. 10-12 sayı fark olduktan sonra rahatlama da olabiliyor. Bunu aştığımız takdirde çok iyi yerlere gideriz. Çok iyi takımımız var. Çok yetenekli oyuncularımız var. Bence hocamızın söylediği şeyleri uyguladığımız takdirde dörtte dört yapabiliriz."

 

- Top 16'da üç Türk takımın mücadelesi

 

THY Avrupa Ligi'nin top 16 turunda Anadolu Efes'in diğer Türk takımları Fenerbahçe ve Darüşşafaka Doğuş ile aynı grupta yer almasına değinen Cedi Osman, üç takımın da gruptan çıkmasını umduğunu söyledi.

Keyifli bir grupta yer aldıklarını kaydeden genç oyuncu, "Önümüzde Darüşşafaka Doğuş ile iki maç var. Biri ligde biri Avrupa Ligi'nde çok önemli maçlar olacak. Bunları kazanmamız gerekiyor. Umuyorum üç takım da gruptan çıkar ve son sekizde en iyi şekilde temsil ederiz" diye konuştu.

Üç Türk takımın aynı grupta yer almasının avantaj mı yoksa dezavantaj mı olduğu yönündeki soruyu yanıtlayan Cedi Osman, "Kimisi için dezavantaj kimisine avantaj gözükebilir. Avantajı iki deplasman eksiğimiz var. Dezavantaj sürekli birbirimize karşı oynayacağız. Belki bir maç, iddia konusunda aramızda olacak" ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
G.Saray Odeabank'ta hedef galibiyet
Yükleniyor lütfen bekleyiniz