Basketbol

VİDEO | Onların "sesi" oldular

03 Aralık 2015 Perşembe 12:11 - Son Güncelleme 03 Aralık 2015 Perşembe 13:40

Adıyaman Bld. İşitme Engelliler Basketbol Takımı, başarılarıyla dikkat çekiyor.

Adıyaman Belediyesi İşitme Engelliler Basketbol Takımı, müsabakalarda gösterdiği başarılar ve son 3 yılda aldıkları derecelerle engellilere de örnek oluyor.

Adıyaman'da 4 yıl önce kurulan, kentte çeşitli sektörlerde çalışan gençlerden oluşan basketbol takımı, işitme engelliler müsabakalarında Türkiye'de 2012 yılında ikinci, 2014'te üçüncü, bu yıl da şampiyon olarak önemli başarılara imza attı.

Takımın antrenörü Ahmet Hakan Çiriş, yaptığı açıklamada, Adıyaman İşitme Engelliler Basketbol Takımı olarak Türkiye şampiyonluğu başta olmak üzere birçok başarı elde ettiklerini söyledi.

Başarılarının artarak devam edeceğine inandığını dile getiren Çiriş, Avrupa şampiyonluğunu hedeflediklerini belirtti.

Adıyaman gibi illerden böyle başarılar çıkarmanın önemli olduğuna dikkati çeken Çiriş, "Sporcularımız işitme engelli oldukları için aramızda duygusal bir iletişim var. Ben bu sene aralarına katıldım. Ben gelmeden önce Türkiye ikinciliği ve üçüncülükleri vardı. Benim gelmemle Türkiye şampiyonu olduk. Bunu da aramızdaki samimiyete bağlıyorum" ifadelerini kullandı.

"Oyuncuların maddi durumu iyi değil"

Milli takımda iki oyuncularının bulunduğunu aktaran antrenör Çiriş, önümüzdeki dönemde bu sayıyı artıracaklarına inandığını vurguladı.

Oyuncularının genelinin maddi durumunun iyi olmadığını anlatan Çiriş, şunları kaydetti:

"Kulüp başkanımız bu oyuncularla yakından ilgileniyor. Bazıları valilik kanalıyla, bazıları başka kanallar yoluyla işe yerleştiriliyor. Aileler de çocuklarına destek çıkıyor. Biz kentimizin adını da spor sayesinde duyuruyoruz. Adıyaman'ın güzel bir il olduğunu, hangi taraftan olursa olsun teröre meyil vermeyen bir il olduğunu sporla anlatmaya çalışıyoruz."

Sıradaki Haber
Bu takımı kim durduracak?
Yükleniyor lütfen bekleyiniz