Basketbol

Yetiştiği kulüpte sportif direktör

23 Eylül 2013 Pazartesi 11:51 - Son Güncelleme 10 Ekim 2013 Perşembe 16:13

Türkiye'de Oyak Renault, Beşiktaş, Galatasaray ve Erdemir formaları giyen ve Alman Milli Takımı'nda başarıyla mücadele eden Mithat Demirel, basketbolu bıraktıktan sonra Alba Berlin'in sportif direktörlük görevini sürdürüyor.

Demirel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, genç bir kadrolarının bulunduğunu, sezon öncesinde biraz daha zamana ihtiyaçlarının olduğunu söyledi. Alman Ligi'nde bütçelerin çok arttığını, son 5 sene içinde takımların ekonomik değerlerinin hemen hemen iki katına çıktığını kaydeden Demirel, "O nedenle ligin mücadele gücü çok arttı. Şampiyon olmak da zorlaştı" diye konuştu.

Demirel, 4 seneden bu yana Alba Berlin'de sportif direktörlük yaptığını hatırlatarak, şöyle konuştu:

"Yöneticilik kolay demeyim ama benim için yeni bir şey değildi. Guard olarak da sahada oyuncuları yönetiyorduk. Oyunculuğa bakarsak daha güzel, en güzel zamanımı oyuncu olarak geçirdim ama şimdi de yetiştiğim takımda yöneticilk yapıyorum, Bu çok büyük bir onur. Çok iyi bir kulüp ve organizasyonda bu işi yapmak çok büyük bir gurur."

Almanya'da yetenekli basketbolcu sayısının çok olduğuna işaret eden Demirel, "Oyuncuların altyapıdan A takıma geçişleri zor oluyor. Takım bütçeleri büyüdüğü için genç oyuncular şans bulamıyor. Ancak yabancı oyuncu statüsünde yapılan değişiklikle takımlar kadrolarında 6 Alman oyuncu barındırmak zorunda olacak. Böylelikle genç oyuncular A takıma entegre olabilecekler" dedi.

Demirel, Avrupa Basketbol Şampiyonası'nın Alman ve Türk Milli takımları için büyük hayal kırıklığı olduğuna değinerek, Türkiye ve Almanya'nın son 8 takım arasına kalması gerektiğini sözlerine ekledi.

Sıradaki Haber
Avrupa'nın en büyüğü Fransa
Yükleniyor lütfen bekleyiniz