Basketbol

Yıldızoğlu'nun milli takım karnesi

26 Eylül 2014 Cuma 11:50 - Son Güncelleme 26 Eylül 2014 Cuma 11:53

Ceyhun Yıldızoğlu, milli takımın başında 111 maça çıktı.

Türkiye'nin evsahipliğinde düzenlenecek Dünya Kadınlar Basketbol Şampiyonası'nda mücadele edecek A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın başantrenörü Ceyhun Yıldızoğlu, milli takımın başında 111 maça çıktı.

Yıldızoğlu, çıktığı 111 maçta 68 galibiyet elde ederken, 43 kez de sahadan yenilgiyle ayrıldı.

Yıldızoğlu döneminde 62 hazırlık maçı oynayan milli takım, bu karşılaşmalarda 33 galibiyet alırken, 29 karşılaşmada da mağlup oldu.

İlk galibiyet Almanya'ya karşı

Ceyhun Yıldızoğlu, milli takım kariyerindeki ilk galibiyetine Almanya karşısında ulaştı.

10 Temmuz 2008 tarihinde milli takımın başında ilk maçına çıkan Yıldızoğlu, Fransa ile iki hazırlık maçında sahaya çıktı.

Milli takım, iki karşılaşmadan da yenilgiyle ayrılırken, Yıldızoğlu, ilk galibiyetini Kuşaadası'nda düzenlenen hazırlık turnuvasında Almanya karşısında elde etti.

Avrupa şampiyonalarındaki ilk madalya

Ceyhun Yıldızoğlu yönetimindeki A Milli Kadın Basketbol Takımı, 2011 Avrupa Şampiyonası'nda ilk madalyasına ulaştı.

Polonya'da düzenlenen şampiyonada başarılı bir performans sergileyen milli takım, finalde Rusya'nın rakibi oldu. Milliler, karşılaşmadan 59-42 yenik ayrılmasına karşın şampiyonayı ikinci sırada tamamladı ve Avrupa şampiyonalarındaki ilk madalyasına ulaştı.

Milli takım, 2013 yılında Fransa'nın evsahipliğinde düzenlenen şampiyonada da madalya kazanma başarısı gösterdi. Yarı finalde Fransa'ya yenilen milliler, üçüncülük maçında Sırbistan ile karşı karşıya geldi.

Sahadan 92-71'lik skorla galip ayrılan milli takım, şampiyonayı bronz madalyayla tamamladı.

Milliler ilk kez Olimpiyat Oyunları'nda

Ceyhun Yıldızoğlu döneminde ilklere imza atan Kadın Basketbol Milli Takımı, 2012 yılında Londra'da düzenlenen Olimpiyat Oyunları'na katılarak büyük bir başarı elde etti.

Ankara'da yapılan eleme maçlarında Porto Riko, Japonya ve Arjantin'i yenerek tarihinde ilk kez olimpiyatlara katılma hakkı kazanan milli takım, oyunları beşinci sırada tamamladı.

AA

Sıradaki Haber
Ülker Sports Arena'da bir ilk
Yükleniyor lütfen bekleyiniz