Basketbol

"Zor oldu ama..."

05 Eylül 2014 Cuma 00:58 - Son Güncelleme 05 Eylül 2014 Cuma 01:02

Ergin Ataman, Dominik Cumhuriyeti maçı sonrasında değerlendirmelerde bulundu.

2014 FIBA Dünya Kupası C Grubu'nda Dominik Cumhuriyeti'ni 77-64 yenen A Milli Basketbol Takımı, hedeflediği yerde grup maçlarını tamamladı.

Maç sonrası basına konuşan başantrenör Ergin Ataman, "Zor oldu ama grup 2.si bitirmeyi başardık" dedi.

"Turu geçmiş olmanın özgüveni ile Dominik Cumhuriyeti karşısında rahat ve tempolu oynadık" diyen Ataman, "Üzerimizdeki o baskı kalktı. Dominik takımı da hücum gücü yüksek bir takım ama savunma olarak Avrupa takımları gibi sert değiller. Hücumda da rahat ettik. Uzunlarımız, Ömer Aşık, Oğuz Savaş ve Furkan pota altını domine etti. Bu da bizi rahatlattı. Tüm oyuncularımızı oynatma, yorgun olanları dinlendirme şansına sahip olduk. Rahatta bir galibiyet aldık" değerlendirmesinde bulundu.

Finlandiya'ya karşı bir gün önce alınan galibiyeti "mucize" olarak yorumlayan Ataman, "Bu grubu 2. bitirmek zor oldu ama özellikle dünkü mucize galibiyetimiz önemliydi. Takımın koymuş olduğu karakter, müthiş bir karakterdi. İyi bir takıma karşı 14 sayı geriden gelip maçı çevirmemiz inanılmazdı" dedi.

"Üst turda kimi tercih edersiniz" şeklindeki soruya Ataman, "3 takımda aynı ama kimi istiyorsun dersen ben Avustralya'yı tercih ederim. Çünkü Litvanya, Slovenya çok güçlü. Avrupa ekolü olan, sert savunma yapan, Avrupa Ligi tecrübesi olan oyunculardan kurulu takımlar" yanıtını verdi. Ergin Ataman'ın bu sözlerinden birkaç dakika sonra Litvanya'nın Slovenya'yı yenmesiyle rakibin Avustralya olduğu garantileşti.

Sıradaki Haber
İşte 12 Dev Adam'ın rakibi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz