Copa America

Muhteşem final TRT SPOR'da

05 Temmuz 2019 Cuma 20:28 - Son Güncelleme 07 Temmuz 2019 Pazar 21:04

Copa America finalinde Brezilya ile Peru karşı karşıya gelecek. Ev sahibi Brezilya, kupanın favorisi. Peru ise sürpriz yaparak 44 yıllık hasreti dindirmeyi amaçlıyor. Bu büyük heyecan, Pazar günü 23.00’te TRT SPOR'dan canlı yayınlanacak.

Güney Amerika Futbol Konfederasyonu (CONMEBOL) tarafından düzenlenen Kupa Amerika'da (Copa America) nefesler tutuldu. Gözler, Brezilya ile Peru arasında oynanacak final maçına çevrildi. Saat 23.00'te başlayacak olan dev maç, TRT SPOR ve trtspor.com.tr'den canlı yayınlanacak.

12 yıldır Copa America'yı kazanamayan Sambacılar, taraftarı önünde bu hasreti sona erdirmeyi hedefliyor.

Brezilya, turnuvanın açılış maçında Bolivya'yı 3-0 mağlup etti. Ardından Venezuela ile golsüz berabere kalan Tite'nin ekibi, Peru'yu da 5-0'la geçip, gruptan lider olarak çıktı. Sambacıların çeyrek finalde ise Paraguay'ı penaltılarla saf dışı bıraktı ve turu geçen taraf oldu.

Yarı finalde Arjantin ile kozlarını paylaşan ev sahibi, sahadan Gabriel Jesus ve Firmino'nun golleriyle üstün ayrılarak finale kaldı.

44 yıllık hasret

Peru ise turnuvada finale yükselerek, büyük sürprize imza attı.

Birçok güçlü rakibini geride bırakan Ricardo Carera'nın ekibi, Brezilya'yı yenerek 44 yıl sonra Copa America'yı kazanmayı arzuluyor.

Turnuvaya Brezilya gibi A Grubu'nda başlayan Peru, en iyi üçüncüler kontenjanından yararlanarak, çeyrek final vizesi aldı.

Çeyrek finalde Uruguay'ı penaltılarla, yarı finalde de Şili'yi 3-0 yenerek kupanın dışına iten Peru, finale adını yazdırdı.

Brezilya'da turnuva öncesinde sakatlanan Neymar ile Arjantin maçında sakatlanan Willian forma giyemeyecek.

Brezilya ile Peru arasındaki final, Pazar günü saat 23'ten itibaren TRT SPOR'dan naklen yayınlanacak.

Kaynak: TRT SPOR
 

Sıradaki Haber
Willian finalde yok
Yükleniyor lütfen bekleyiniz