Copa America

Copa America'da gözler bu oyuncularda

14 Haziran 2019 Cuma 16:16 - Son Güncelleme 14 Haziran 2019 Cuma 16:50

TRT SPOR'dan yayınlanan Copa America'da gözler Messi, Suarez, James Rodriguez gibi yıldızların yanı sıra bu yaz transferde çok konuşulacak bu isimlerde olacak.

Copa America'da heyecan TRT SPOR'da yaşanacak. Güney Amerika'nın en büyük yıldızları bu turnuvada boy gösterecek. 

Futbol dünyası 23 gün bu turnuvayı yakından takip edecek. Kupanın ev sahibi Brezilya'da dünyanın dört bir yanından gelen onlarca 'yetenek avcısı' futbolcuları yakın markaja alacak. 

İşte turnuvada dikkat edilmesi gereken ve transferin gözdesi olacak isimler...



Duvan Zapata - Kolombiya


Atalanta ile Serie A'da rüya gibi bir sezon geçiren Zapata, turnuvaya damga vurmayı umuyor. Yıllardır patlama yapması beklenen Kolombiyalı futbolcu geride bıraktığımız sezon bunu gerçekleştirdi ve 23 gol, 7 asist ile takımının Şampiyonlar Ligi'ne katılmasında önemli rol oynadı. 28 yaşındaki futbolcu son olarak Peru ile oynanan maçta milli takımı adına ilk gölünü kaydetti.



Maxi Gomez - Uruguay


Maxi Gomez, Celta Vigo formasıyla iki sezonda gösterdiği performansa şu anda La Liga'nın en iyi genç golcüleri arasında. La Liga'da yalnızca 6 futbolcu son iki sezonda en az 30 gol attı ve Gomez, 2017-2018 sezonunda 17 ve 2018-2019 sezonunda 13 gol atarak bunu başarabilen en genç oyuncu oldu. Gomez, hava toplarındaki etkinliğiyle dikkat çekiyor. La Liga'da attığı 30 golünün 13'ünü kafayla kaydetti ve Avrupa'nın ilk beş liginde son iki sezonda sadece iki futbolcu bu sayıyı geçebildi.

22 yaşındaki yıldızın problemi Luis Suarez ve Edinson Cavani gibi üst düzey forvetlerle rekabet etmesi.



Giovanni Lo Celso - Arjantin


Lo Celso, Real Betis ile geçirdiği muhteşem sezonun ardından turnuvada en çok izlenen oyunculardan birisi olacak. Betis, sezon başında kiralık olarak kadrosuna kattığı Lo Celso'nun bonservisini bu yılın başlarında aldı.

Betis'te oyunu etkileyici bir şekilde çok yönlüydü. Hem derin oyun kurucu hem de ofansif orta saha görevlerinin üstesinden başarıyla geldi. Tüm kulvarlarda attığı 16 golle skora ciddi şekilde katkıda bulundu.

Genç futbolcu, Arjantin'in hücum hattındaki bolluk nedeniyle kadroda daha defansif bir rol üstlenecek.



Rodrigo de Paul - Arjantin


Udinese’de geçirdiği başarılı bir sezonun ardından Copa America kadrosuna seçilen de Paul da geçen sezon Lo Celso gibi çeşitli pozisyonlarda oynadı. Kadroda potansiyelli çok yönlü futbolcuların olması takım için olumlu olduğu gibi gelecek için de umut veriyor. Arjantin’de daha çok sol kanatta göreceğimiz futbolcu, Udinese’de merkezde oynadı ve takımına 9 gol, 8 asistlik katkıda bulundu.

Geçtiğimiz sezon kilitt pas ve başarılı driplinlerde Serie A’da ikinci sırada olan başarılı oyuncu kariyerinde önemli bir adım atmaya hazır durumda.



Guillermo Maripan – Şili


Tecrübeli Şili savunmasının en genci olan Maripan bir yılı aşkın süredir milli takımın vazgeçilmezi oldu. 2017 yılında transfer olduğu Alaves’de kendini her geçen gün geliştirdi ve geçtiğimiz sezon La Liga’nın en iyi savunmacılarından biri olmayı başardı. Maripan’ın en kuvvetli yanı hava toplarındaki hakimiyeti. Mücadelelerdeki zamanlaması da gözlemcilerin dikkatini çekecektir.



Erick Pulgar – Şili


Pulgar, Bologna formasıyla geçtiğimiz sezon gösterdiği performans ile kulübüyle olan sözleşmesini Ocak ayında uzatmıştı. Ancak bu, genç futbolcuyu kulüpte tutmaya yetmeyebilir. Şilili futbolcu duran toplarda ve mücadelelerde etkili. 2018-2019 sezonunda oyununa gol de ekleyen Pulgar, Serie A’da son birkaç ayda 6 gol atmayı başardı. Oyun geçişini iyi yapan başarılı oyuncu risk almaktan da korkmuyor.

Şu anda ciddi bir taliplisi olmasa da turnuvada göstereceği performansla önemli kulüplerin dikkatini çekebilir.

Kaynak: TRT SPOR

Etiketler : Copa America
Sıradaki Haber
2020'nin davetlileri belli oldu
Yükleniyor lütfen bekleyiniz