Copa America

Neymar'dan kaptanlık alındı

28 Mayıs 2019 Salı 10:15 - Son Güncelleme 01 Haziran 2019 Cumartesi 18:51

Brezilya Futbol Federasyonu, gelecek ay düzenlenecek olan Copa America turnuvasında kaptanlığın Neymar’dan alınıp Dani Alves’e verildiğini açıkladı.

Copa America, Brezilya-Bolivya maçıyla 14 Haziran'da başlıyor. 

Dünyanın en büyük futbol organizasyonlarından biri olan Copa America öncesi Brezilya Futbol Federasyonu dikkat çeken bir karar aldı. 

Federasyon, Katar ve Honduras ile yapılacak hazırlık maçlarında kaptanlığın Dani Alves'de olacağını açıkladı. Bu durum, Copa America boyunca da sürecek.  

Teknik direktör Tite, Dünya Kupası çeyrek final maçında Belçika’yla karşılaşmalarının ardından birkaç ay sonra Neymar'ı kaptanlığa getirmişti. Ancak disiplin sorunları nedeniyle 27 yaşındaki yıldızın kaptanlığı elinden alındı.

Karar, Cumartesi günü antrenmandan sonra yıldız futbolcuya iletildi.

Neymar, Fransa Kupası'nda PSG’nin Rennes ile karşılaştığı maçta tribünde bir taraftara vurması nedeniyle 3 maç ceza aldı ve takım arkadaşlarıyla tartışma yaşadığı da ortaya çıktı.

Dani Alves, Tite yönetimindeki Brezilya Milli Takımı’nda beşinci kez kaptanlık görevini üstlenecek. 

Brezilya Milli Takımı ile Dünya Kupası Şampiyonluğu yaşamış olan Edmilson, Neymar'ın kaptanlığının takıma zarar verebileceğini söylemişti.

Geçtiğimizi günlerde açıklama yapan Paris Saint Germain teknik direktörü Thomas Tuchel de 27 yaşındaki futbolcunun takıma kaptanlık yapabilecek bir profilinin olmadığını belirtmişti.

14 Haziran - 7 Temmuz tarihleri arasında Brezilya'da düzenlenecek Copa Amerika, TRT SPOR'dan futbolseverlerle buluşacak.

Kaynak: TRT SPOR

Sıradaki Haber
Arjantin'in aday kadrosu açıklandı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz