Detay

'12' numaranın gizemi

07 Haziran 2020 Pazar 15:01 - Son Güncelleme 07 Haziran 2020 Pazar 17:33

Kariyerinde çoğunlukla '23' numaralı formayı giyen Michael Jordan, 1995 yılında bir süre için '45' numaralı formayı giydi. Peki 30 yıldır hala gizemini koruyan '12' numaralı formayı giydiği zamanı biliyor musunuz?

Michael Jordan kariyerinin büyük bölümünde ‘23’ numaralı formayı giydi ve bu numarayla özdeşleşti.

Döneminin en iyi oyuncusu olan LeBron James de çoğunlukla 23 numarayı giydi. David Beckham, yıllarca Manchester United’ta 7 numaralı formayla oynadıktan sonra Real Madrid’te Michael Jordan’a olan hayranlığını göstererek ‘23’ numaralı formayı seçti.

Ancak Jordan, isminin özdeşleştiği numara dışında başka numaralar da tercih etti.

1995 yılında yeniden basketbola döndüğünde kısa bir süreliğine ‘45’ numaralı formayı giyen Jordan, bir kere de ‘12’ numaralı formayla sahaya çıktı. Peki bu 12 numaranın hikayesi neydi?

Sports Illustrated'in 2015'teki şu yazısına göre, 1990 yılının Sevgililer Günü’nde Chicago Bulls, Amway Arena’da Magic’le karşılaşmak için Orlando’ya gitti.

O zamanlar için ‘23’ numara henüz efsane olmamıştı çünkü Bulls ile henüz bir şampiyonluk kazanılmamıştı ancak Jordan, MVP ve ‘Yılın En iyi Savunma Oyuncusu’ ödüllerine sahipti ve oldukça ünlüydü.

Bulls o maça son 5 maçının 4’ünü kaybederek gelmişti ve Orlando’da son 4 maçından 3’ünde sahadan mağlup ayrılmıştı.

Jordan o sezon tüm maçlarda oynamasına rağmen ‘23’ numarası bir maçı kaçırdı.

O gün neler olduğu tam olarak bilinmese de Jordan’ın formasının çalındığı düşünülüyor.

Ekipman personeli ve salon güvenliği tarafından da aramalar yapılmış ancak forma bulunamamıştı.

Magic’in ekipman yöneticisi ve ekip operasyonları direktörü Rodney ‘Sid’ Powell’a göre insanlar Magic personelini formayı çalmakla suçluyordu.



Powell ise Chicago’nun sabah antrenmanından sonra soyunma odasının kilitlendiğinden emin.

‘Jordan Kuralları’ kitabının yazarı Sam Smith ise, o gün salonda Jordan’ın beden ölçülerine uyacak 23 numaralı bir forma aradıklarını söylüyor.

Bulls’un yanında yedek ‘23’ numaralı forma yoktu çünkü o zamanlar maliyetleri düşürmek için her formadan iki adet taşınmıyordu ancak Bulls ekipman yöneticisi John Ligmanowski’nin elinde fazladan arkasında isim yazmayan ’12’ numaralı bir forma vardı.

Tüm aramalar sonuç vermeyince Jordan, ‘12’numaralı forma ile maça çıkmak zorunda kaldı.

Batıl inançları olan Jordan o gün bu durumdan pek etkilenmedi çünkü sanki ‘23’ numaralı formayı giyiyormuş gibi bir performans koydu ortaya.

Jordan o gün 47 dakika sahada kaldı ve 43 şutun 21’inde isabetli olarak 49 sayıyla oynadı.

Bulls, 3. çeyrekte farkı çift hanelere çıkarmıştı ancak Magic’te Terry Catledge 34 sayı, Scott Skiles kenardan gelerek 16 sayı attı ve Sidney Green’de 19 ribaund alarak maçı geri döndürdüler ve sahadan 135-129 galip ayrıldılar.

Efsanevi Chicago Bulls yorumcusu Red Kerr, Jordan’ın 1990 yılında Sevgililer Günü’nde giydiği 12 numaralı forma için ‘Bunu bir daha asla giymeyeceğim’ dediğini açıkladı ve MJ bir daha hiç giymedi.



Formaya ne olduğu hala bilinmiyor ancak olayla ilgisi olan bir kaynak, formanın maç öncesi şut antrenmanı esnasında çalındığını ve karşılaşmadan birkaç gün sonra misafir soyunma odasının tavan arasında bulunduğunu söylüyor ancak bir Bulls sözcüsü ise formanın Chicago’ya hiç geri dönmediğini belirtti.

Olayın üzerinden 30 yıl geçti ancak NBA efsanesi Michael Jordan’ın kaybolan 23 numaralı forması hala gizemini koruyor...

Kaynak: TRT SPOR, YahooSports

Sıradaki Haber
Dünyanın en sade futbolcusu: Müller
Yükleniyor lütfen bekleyiniz