Kategoriler
Futbol
Detay
Basketbol
Voleybol
Motor Sporları
Tenis
Diğer Sporlar
EURO-2024
2026 Dünya Kupası
2024 Paris Olimpiyat Oyunları
Video Galeri
Detay

Ada'da kalma mücadelesi son düzlükte

22 Mart 2022 Salı 14:05

Ada'ya sezon sonunda veda edecek ekiplerin ligde kalma mücadelesinde artık son düzlüğe girildi. Norwich'in adım adım Championship'e ilerlediği gerçeğinin yanında ligden düşecek ekiplerin belli olacağı kritik hat, 4 takımla şekilleniyor.

Premier Lig puan tablosunun neredeyse her bölgesinde büyük mücadeleler yaşanmaya devam ediyor. Şampiyonluk mücadelesi Manchester City’nin puan kayıpları sonrası yeniden alevlenirken Chelsea yerini garantiye almışa benziyor. Kalan son bilet için ise 3 takım amansız yarışa devam ediyor. Peki ya dünyanın en rekabetçi liginde var olma aşamasındaki çırpınışlar? O kritik hat ise 4 takımla şekilleniyor. Son galibiyetini 2 ay önce alan Norwich City artık tüm hesaplarını Championship üzerine yapıyor olsa gerek. Zira takımın sembol menajeri Daniel Farke’nin ayrılışı sonrası takımın başına geçen Dean Smith de Kanaryalar’ın serbest düşüşüne çözüm olamadı.

Son 7 sezonun üçünü Premier Lig’de dördünü Championship’te geçiren Norwich bu tür iniş çıkışlar karşısında artık doğal bir refleks geliştirse de ligin 19.’su Burnley için işler hiç de böyle işlemiyor. Üst basamaktaki rakipleri Watford’dan 2, Leeds United’dan 3 maçı eksik olan Sean Dyche’ın öğrencileri buna rağmen tehlike hattından uzaklaşmak için taraftarlarına ne kadar umut veriyor orası tartışmaya son derece açık. Onların son 3 puan zaferlerinin ardından bir ayı aşkın bir süre geçti. Kaderleri ise peşi sıra oynayacakları Everton ve Norwich maçlarına bağlı.

Premier Lig’in efsanelerinden Roy Hudgson’un Watford’ı da kalan haftalarda birbirinden güç maçlar beklerken taraftarların en büyük beklentisi 74 yaşındaki menajerin şapkadan tavşan çıkarması. Hiç şüphesiz Premier Lig’de sezonun en büyük hayal kırklığı ise Everton. Sezon başında bambaşka şeyler yapması beklenen Liverpool ekibi oynadığı 27 maçın ardından 25 puan toplayabilmiş durumda ve 18’inci Watford’ın yalnızca 3 puan üstünde.

Büyük bir aksiyona sahne olan Newcastle United maçında 90+9’da gelen gol onlar adına sezonun geri kalanı ve hatta gelecek sezon için bile büyük önem taşıyor. Geçtiğimiz sezon Marcelo Bielsa ile farklı bir senaryoyu hayal ettiren Leeds United da Everton ile aynı kaderi paylaşıyor. 30 maçta 29 puan alan Leeds işin savunma kısmında ise adeta yokları oynuyor. 67 gol yiyerek maç başına kalesinde 2,2 gol gören The Whites, sezonun nefes kesen maçlarından birinde taraftarlarına büyük drama yaşattı. 2-0’dan geri gelerek 3-2 kazandıkları Wolverhampton maçı onlara 3 puan, özgüven, nefes verdi.

Sezon sonunda hangi üç takım bu büyülü lige veda edecek bilinmez ancak sezonun son saniyesine kadar hiçbir takımın bu mücadeleden geri kalmayacağı su götürmez bir gerçek.
 

Etiketler: Premier Lig