Detay

Adım adım Dünya yıldızı

27 Temmuz 2021 Salı 09:38 - Son Güncelleme 31 Ağustos 2021 Salı 20:55  |  Kaynak : TRT SPOR

Kaliteli oyunu, bitmek tükenmek bilmeyen enerjisi, gündem güne gelişimi ve kazanma hırsı… Ebrar Karakurt, dünya voleybolunun en büyük yıldızlarından biri olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Neslihan Demir, Türk voleybolunun dünyadaki en önemli temsilcilerinin başında geliyor.

‘Demir leydi’, görkemli kariyeri boyunca elde ettiği onca başarının yanında bu sporu binlerce gence sevdiren bir figür olarak adını tarihe kazıdı.

Bugünlerde, Neslihan ablasının bıraktığı bayrağı Ebrar Karakurt taşıyor.

Ebrar’ın yolculuğu çok genç yaşta başladı. 2000 doğumlu genç yıldız, henüz 14 yaşında Bursa BBSK A Takımı’nda forma giymeye başladı. Aynı sezonun sonunda takımıyla birlikte kazandığı Challenge Kupası yolculuğu, kariyerinin seyri adına küçük bir fragman sundu.

Dünya şampiyonu kadronun en genç üyesiydi

2017, Türk voleybolu için yıllar sonra ‘dönüm noktası’ olarak hatırlanacak bir yıldı.

Henüz senenin başında Filenin Sultanları İtalyan antrenör Giovanni Guidetti’ye emanet edildi. Tecrübeli oyuncuların alttan gelen yetenekli jenerasyonla harman edileceği ve bugün Avrupa Şampiyonası'nda bizleri gururla temsil eden ekibin ortaya çıkacağı bu serüvenin en önemli halkalarından biri, o yıl düzenlenen 23 yaş altı Dünya Voleybol Şampiyonası olacaktı.

Kadroda, bugünkü ekibin çekirdeğini oluşturan Hande Baladın, Tuğba Şenoğlu, Zehra Güneş, Aslı Kalaç, Ayça Aykaç gibi isimler bulunuyordu. Takımın en genç oyuncusu Ebrar Karakurt’tu.

Ebrar, aynı yıl düzenlenen 18 yaş altı Dünya Şampiyonası’nda da boy gösterdi. Voleybol otoritelerinin ‘geleceğin süperstarı’ olarak adlandırdığı bu yetenek, organizasyonu ‘En İyi Smaçör’ unvanıyla noktaladı.

Milletler Ligi'nde Rüya Takım'a girdi

Bu kaliteli jenerasyon kısa süre içerisinde A Milli Takım’a taşındı. Ev sahipliğini paylaşacağımız Avrupa Şampiyonası öncesi büyük bir ivmelenme gösteren Sultanlar’da Ebrar’ın genç yaşına rağmen gösterdiği performans taraflı tarafsız herkesin ilgisini çekiyordu.

2019 yılında düzenlenen Milletler Ligi’nde bu beğeni somut bir anlam kazandı. Milli voleybolcu, Andrea Drews’un liderlik ettiği “Rüya Takım”a dahil olmayı başaran tek oyuncumuz oldu.

Hala içimizde tatlı bir ukde ve büyük bir gurur olarak yer edinen Avrupa Şampiyonası, Ebrar’ın yeteneği kadar karakteriyle de voleybolseverlerin gönlünde taht kurduğu turnuva oldu.

Gümüş madalyayla sonlanan macera boyunca enerjisi ve hırsını seyircilerle bütünleştiren yıldızımız, pek çok zaferimizde oyuna girdikten sonra farkı belirleyen unsur olmayı başardı.

Bu dönemde, sosyal medya kanalları üzerinden yayın yapan ve 1.5 milyonu aşkın bir kitleye ulaşan “Power Voleyball” içeriklerinde, Ebrar’ın en yakın zamanda dünyanın en iyi oyuncularından birine dönüşeceği ifadelerine yer verildi.

Turnuvanın en skorer ikinci oyuncusu oldu

2020’nın başında vize aldığı Olimpiyat mücadelesi pandemi nedeniyle bir yıl ertelenen Filenin Sultanları, bu yaz ilk olarak Milletler Ligi’nde boy gösterdi.

Başından sonuna keyifli geçen ve unutulmaz zaferlerle süslenen organizasyon Millilerimiz adına bronz madalyayla noktalandı.

Bu turnuva, sporseverlere Ebrar’ın ulaşacağı tahmin edilen potansiyelinin ne düzeyde olabileceğine dair kesitler izletti.

Organizasyon boyunca neredeyse hiçbir maçta vites düşürmeyen yıldız oyuncumuz, Belçikalı Britt Herbots’un ardından en skorer ikinci oyuncu olma başarısı gösterdi.

"Dünyanın sayılı voleybolcularından biri olmak istiyorum"

Ebrar Karakurt, kendisinden beklendiği gibi dünyanın en iyi oyuncularından biri olmayı hedefliyor. Hürriyet’e verdiği röportajda ideallerinin yanında Neslihan Demir’e benzetilmenin gururundan söz ediyor:

“Dünya voleybol tarihinin en önemli figürlerinden biri olan Neslihan ablaya benzetilmek benim için bir onur. Dünyanın sayılı voleybolcularından biri olmak gibi bir hayalim var. Sabırla, gerçekçilikten uzaklaşmadan geleceğimi planlıyor ve o adımları birer birer geçmek için kendimi hazırlamaya çalışıyorum.”

Kendi ismini taşıyan akademide gençlere imkan sunuyor

Elbette ki hayalleri bununla sınırlı değil.

Geçtiğimiz aylarda, kendi ismini taşıyan ‘Ebrar Karakurt Akademi’ projesini hayata geçiren yıldız oyuncu, henüz 21 yaşında kendine saygı duyulası bir saha dışı misyonu yüklemiş durumda:

“Bu akademi beni çok heyecanlandırıyor. Yeterli desteğe sahip olmadığı için sporu bırakmak durumunda kalanları gördüm. Herhangi bir çocuk, imkansızlıklardan ötürü spordan uzak kalmamalı. Hem çocukların hem de gençlerin, sporun ötesinde hayat becerilerini geliştirebilmeleri için eğitimler düzenliyoruz. Bu sayede iyi sporcudan önce iyi bireyler yetiştirmeyi hedefliyoruz.”

"Ay-yıldızın hakkını vermeye çalışacağız"

Filenin Sultanları bugünlerde Avrupa Şampiyonası'nda ülkemizi başarıyla temsil ediyor.

Sporcularımızın keyifli yolculuğu ayrı ayrı pek çok hikaye çıkarabileceği gibi, bizlere Ebrar Karakurt’un bir dünya yıldızı oluşuna şahit olma şansı sunuyor.

Mayıs ayında sırasıyla Milletler Ligi, Tokyo Olimpiyatları ve Avrupa Şampiyonası’nda mücadele edeceklerini hatırlatan Ebrar, her turnuvada kürsüye çıkarak madalya kazanmayı hedeflediklerini söylemişti.

İMilletler Ligi'nde bu hedef gerçekleşti.

Uzun ve zorlu senenin üçüncü ve son etabında Avrupa Şampiyonası deneyimimiz şu ana kadar harika geçiyor.

Filenin Sultanları’nın nice başarılarını görme temennimizi yinelemekle birlikte satırlara Ebrar’ın sözleriyle son verelim:

“Beklentilerin artmış olmasına alışkınız. Bu beklentiyi biz yarattık. Rakiplerimizin ne kadar güçlü oldukları ya da ne kadar iyi oyunculara sahip oldukları bizi hiçbir zaman ilgilendirmiyor. Ay-yıldızın hakkını vermeye çalışacağız.”
 

Sıradaki Haber
Dolmabahçe’de dost randevusu: Josef & Alex
Yükleniyor lütfen bekleyiniz