Detay

Alsancak'ın sembol spikeri Murat Ünlü

22 Kasım 2021 Pazartesi 14:24 - Son Güncelleme 22 Kasım 2021 Pazartesi 15:21  |  Kaynak : TRT SPOR

Alsancak Stadı denilince akla ilk gelen isimlerden biri eski TRT Spikeri Murat Ünlü. 45 yıl boyunca İzmir takımlarının maçlarını radyodan dinleyenlere aktaran usta spiker, tarihi stadın yeni halini ve anılarını TRT SPOR Dijital'e anlattı.

Yüzlerce müsabakanın yükünü çekti, onlarca takımı ağırladı Alsancak Stadyumu.

Yeniden inşa edilen stat yıllar sonra kapılarını İzmirli futbolseverlere açmaya hazırlanıyor.

Alsancak Stadı denilince hafızalarda yer edinen bir isim de TRT Spikeri Murat Ünlü... 

45 yıl İzmir takımlarının maçlarını radyoları başındaki futbolseverlere anlattı.

Şair Ahmet Haşim'in mısralarındaki dizeyi yaşıyordu adeta ağır ağır çıkıyordu merdivenlerden. 

Hasret ve anılar içinde...

Kuşkuşuz bize anlattıklarından daha fazlasıydı Murat Ünlü için Alsancak Stadyumu. 

Ve artık söz, zihninde bir tarihi betimleyen usta spikerde… 

TRT SPOR Dijital ekibinden Suat Yahyaoğlu ve Ünal Gündoğdu'ya konuşan Ünlü, sözlerine emeğe geçenlere teşekkür ederek başladı.

Usta spiker konuşmasına şunları dile getirdi: 

"Alsancak Stadı'nın bulunduğu yer. 1900'lü yılların başında o zamanki azınlıkların futbol oynadığı alanmış burası. İzmir'de ilk kurulan kulüp 1912 Karşıyaka, 1914 Altay, 1923 Altınordu, İzmirspor, 1925 Göztepe ve diğerleri... Ondan sonra burada 1929 yılında dönemin valisi burayı bir mini stadyum diyelim o hale getirmiş ve burada resmi maçlar oynanmaya başlamış.

"Unutulmaz maçlar var"

Burada ben yüzlerce maç anlattım. Hem lig maçları hem İzmir takımlarının Avrupa kupalarında oynadığı maçlar gerçekten çok unutulmaz maçlar var.

Ben Manisa Kula doğumluyum. 1960 yılından itibaren İzmir'de yaşıyorum, liseyi üniversiteyi burada okudum, sınavlara burada girdim. İzmir'de ikamet etmem nedeniyle o zaman 1972'de spikerlik sınavına girdik, kazandık ekip arkadaşlarımızla birlikte. İzmir'de ikamet ettiğimiz için Altay ve Göztepe takımları evde oynuyordu. Ben her hafta İzmir'deki yayınlara katılıyordum." 

"Yeteneğinize kalmış" 

Dönemin fiziki şartları sebebiyle bazı pozisyonları izleme imkanı olmadığını ifade eden usta spiker, "Aynı hizada olduğu için heyecanlı bir an veya golun olduğu bir anda o heyecanla ayağa kalkıyorlardı. Kalkınca sahayı göremiyorsunuz, sizin artık orada yeteneğinize kalmış. O anı nasıl canlandırırsanız dinleyici de o şekilde algılayabiliyordu." dedi. 

"45 yılımız geçti" 

Mutlulukla hüzün arasında gidip geldiğini belirten Ünlü, "O zamanlardan bu zamanlara nereden nereye diyerek. O anlara bakacaksın hangi şartlarda çalışmışız. Şuana bakacaksın eskiyi unutup bu anın mutluluğunu yaşayacaksın." diye konuştu. 

"Şampiyonluğunu buradan ilan etti"

Ünlü şözlerini şöyle tamamladı: 

"1976 yılında Anadolu'dan ilk şampiyon çıkan takım olan Trabzonspor'un şampiyonuluğunu da bu statta burada zemin bu değil ama o günkü şartlarda ilk anadolu şampiyonu olan Trabzonspor şampiyonluğunu işte burada Alsancak Stadyumu'nda ilan etmişti. "

Sıradaki Haber
Beşiktaş neden kazanamıyor?
Yükleniyor lütfen bekleyiniz