Detay

Altınordu'nun B. Dortmund sistemi: Footbonaut

12 Aralık 2021 Pazar 13:41 - Son Güncelleme 12 Aralık 2021 Pazar 14:12  |  Kaynak : TRT SPOR

Türk futboluna yeni yıldızları çıkarmak için altyapısına büyük yatırım yapan Altınordu, dünyada sadece İngiltere ve Almanya'da bulunan 'Footbonaut' sistemini Türkiye'ye getirdi. İşte oyuncuların gelişimine katkı sağlayan sistemin detayları.

Futbolda altyapıda uyguladığı projeler ve yaptığı yatırımlarla ülkemizde adından sıkça söz ettiren Altınordu daha önce sadece Almanya ve İngiltere’de kullanılan antrenman metodunu Türkiye'de uygulayan ilk takım olarak göze çarpıyor.

 

Türk futboluna yeni yıldızları çıkarmayı amaçlayan Altınordu, Alman devi Borussia Dortmund'da gördüğümüz footbonaut sistemi ile futbolcuların teknik kapasitelerini yükseltmeyi amaçlıyor. Çabukluk ve isabet oranları kaydedilen bu sistem, futbolcuya çeşitli hızlarda toplar gönderiyor. Footbonaut'un tam ortasında bulunan oyuncu kendisine otomatik olarak atılan topları en doğru yere göndermeye çalışıyor.

TRT SPOR Dijital ekibinden Suat Yahyaoğlu ve Ünal Gündoğdu bu sistemi yerinde inceledi merak edilenleri ve detaylarını işin uzmanlarından dinledi.

Sıradaki Haber
Galatasaray’ı liderliğe götüren oyun
Yükleniyor lütfen bekleyiniz