Detay

Anadolu Efes'i neler bekliyor?

30 Eylül 2020 Çarşamba 09:45 - Son Güncelleme 30 Eylül 2020 Çarşamba 11:24  |  Kaynak : TRT SPOR

THY Avrupa Ligi'nde heyecan başlıyor. Geçtiğimiz sezon müthiş bir performans sergileyen temsilcimiz Efes'i ve başantrenör Ergin Ataman'ı yeni sezonda ne bekliyor?

Basketbolda ‘istikrar başarının yarısıdır’ mottosunu geçen sezon gösterdiği performansla bir kez daha doğrulayan Anadolu Efes; bütçesine oranla efsane bir sezon geçirdi diyebiliriz. Öyle ki yıllardır CSKA Moskova ‘nın elinde bulunan ve günümüz rekabetçi Avrupa basketbolunda kırılması oldukça güç olan üst üste deplasman galibiyeti rekorunu Anadolu Efes ele geçirdi. Buna ilaveten Barcelona’nın devasa bütçe ile kurduğu kadroyu, dörtlü finalin gediklileri Fenerbahçe Beko, CSKA Moskova ve Real Madrid gibi takımları çok da zorlanmadan deplasmanda devirmek hiçbir Avrupa kulübü için son 10 yılda görmeye alışkın olmadığımız bir durumdu.

Takımın bu başarısında bireysel performanslar ne kadar önemli olsa da işin büyüsü takımın kimyasının oturmasında gizli. Shane Larkin‘in NBA vari oyununu bir kenara ayıracak olursak, takımda skora ve savunmaya neredeyse herkes katkı sundu. Öyle ki Bryant Dunston’ın talihsiz sakatlığı ve Adrian Moerman’ın yokluğunda pota altında büyük problemler yaşaması beklenen Efes‘te Pleiss ve Sertaç Şanlı geçtiğimiz sezonki performanslarının çok üstüne koyarak buradaki açığı da çok iyi kapatmayı başardı. Chris Singleton’ın da şutör 4 numara özelliğine bir de savunmada yaptığı katkı eklenince takımın hücum - savunma uyumuna önemli katkı sunduğunu unutmamak gerekir.

Hatırlayacağımız üzere oyun kurucu pozisyonunda Larkin, Micic ve Simon’ un birbirini tamamlayan oyunları ile rakibi bu anlamda savunmada çaresiz bırakan Anadolu Efes bu sezon hücumda destanlar yazdı. Çıta o kadar yükseldi ki birçok basketbolsever her maçtan önce birbirine ‘Acaba Efes bu maçta da 100 sayıyı geçebilecek mi?’ sorusunu sordu.

Tüm bunların yanında geçtiğimiz sezonu Shane Larkin sezonu olarak da anmak gerekir. Birden çok defa 40 sayı barajını geçen ilk oyuncu ve Bayern Münih karşısında bulduğu 49 sayı ile bir maçta en çok sayı atan oyuncu rekorunu çok rahat bir oyunla ele geçiren Shane Larkin bu sezon performansı ile adeta herkesi büyüledi. Böyle büyük bir oyuncunun Türk Milli Takımı’na kazandırılması da bu sezon altını çizilmesi gereken konulardan biriydi.

Takım uyumunun bütçeden çok daha önemli olduğunu bir kere daha rakiplerine ve taraflı tarafsız herkese bu kadar iyi anlatan Anadolu Efes’i bir basketbolsever olarak ne kadar takdir etsek yetersiz kalır. Herkesin Anadolu Efes‘i en önemli favori olarak gösterdiği sezonun bu şekilde sona ermesi bizim adımıza büyük şanssızlık. Umarız ki sezonun başlamasına 2 gün kala performansını heyecanla beklediğimiz Anadolu Efes ve Ergin Ataman yeni sezonda bu heyecan verici, hücuma yönelik seyir zevki yüksek oyunu devam ettirir ve başarı grafiğini daha yukarıya taşır.

Sıradaki Haber
Eric Spoelstra'nın hikayesi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz