Detay

Anfield'ın son üyesi: Diaz

16 Şubat 2022 Çarşamba 14:37 - Son Güncelleme 16 Şubat 2022 Çarşamba 14:49  |  Kaynak : TRT SPOR

Sadece futbolda değil, hayatta kalmanın savaşını vermiş bir adamın hikayesi bu. Kimden mi bahsediyoruz? Tabi ki ''Anfield Cehennemi''nin son üyesi Luis Diaz.

Kolombiyalı futbolcuyu ısrarla isteyen teknik direktör Klopp onu şu ifade ile ada basınına tanıttı “The Fighter” yani savaşcı.

1997 yılında, Kolombiya’nın Wayuu yerlisi olarak La Guajira dahayata gözlerini açtı. Doğup büyüdüğü toprakların dünyadaki ünü yetersiz beslenmeden ölen insan sayısından ibaretti.

2008-16 yılları arasında 4.770 wayuu çocuğu bu nedenle hayatını kaybetmişti. ''Bugünün Savaşcısı'' aslına bakılırsa dünyadaki ilk adımlarında bile hayatta kalmanın savaşını veriyordu.

Brezilyalı efsane Ronaldinho’nun ilham olduğu binlerce Güney Amerikalı çocuktan sadece bir tanesiydi Diaz.

Bu acılar içinde anılan kentin alt yaş futbol takımının seçmelerine katılan Diaz'ı, o günkü hocası şöyle anlatıyordu; ''Wayuu'daki binlerce çocuk gibi onun da yetersiz beslenme sorunları vardı, çok zayıftı ve performansının çok zor olacağını düşündük.''

Fakat buna rağmen ''The Fighter'' hayattaki 2. savaşını da kazanmayı bildi ve 400 kişi arasından sıyrılarak 26 kişilik kadroda kendine yer buldu. O kadar zayıftı ki Barranquila da ona “Fideo” yani erişte lakabı takıldı. Hocaları ona hızlı bir şekilde kilo alması için bir diyet planı uyguladı ve kahvaltıda bile makarna yedi.

80 bin Wayuu'lu çocuktan sadece 26’sına gülen şansı tabiki de bu savaşcı iyi değerlendirecekti. Ve bundan sonrası tüm futbolseverlerin gözü önünde yaşandı.

En son Porto’da geçirdiği 2,5 yılda 125 maça çıktı 41 gol atarken 19 da asist yaptı. Ve bu transfer döneminde bonservisine 45 milyon euroluk bir bedel ödenerek Anfield’ın son üyesi oldu.

Klopp’un elindeki hücumcuları nasıl parlattığını düşünürsek Diaz’ın ada da neler yapacağını hayal dahi edemiyoruz. Hücumun özellikle kanatlarında oldukça etkili olan Kolombiyalı, Alman teknik adamın sihirli dokunuşu ile gelecek yıllarda dünya futboluna Salah etkisi yapması içten bile değil.

Alt yapı hocası Portillo ise onun için ''Daha yüzde yüzüne ulaşmadı bundan fazlası var.'' dedi.

Diaz’ın Salah, Mane ve Firmino ile birçok ortak özelliği de var. Bu 3 isimde aynı Diaz gibi aşırı yoksulluk içinde büyüdüler ve kökleriyle bağlarını kaybetmeden birinci sınıf oyuncular olmak için dünyanın farklı bölgelerinden Avrupa'ya geldiler.

Her oyuncunun ayrı ayrı hikayesinin bulundupu Merseyside'da ''The Fighter'' artık belki de son savaşına çıkıyor. Bunu kazanır mı bilinmez ama Diaz, daha şimdiden bugün halkının gurur ve umut kaynağı.

Sıradaki Haber
"30 yılda 3 röportaj yeterli"
Yükleniyor lütfen bekleyiniz