Detay

Arjantin'in yaramaz çocuğu

27 Ocak 2020 Pazartesi 22:41 - Son Güncelleme 27 Ocak 2020 Pazartesi 22:47

Hayatın sizin için hazırladığı zorluklarla mücadele etmeye hazır mısınız? Peki bu zorluklar siz daha doğmadan başlarsa? Minik Carlos hayatla olan mücadelesine annesinin karnındayken başladı. Tevez'in filmleri aratmayan hikayesi...

Arjantin'in yoksul mahallelerinden birinde dünyaya gelen Carlos Tevez, daha doğmadan babasını kaybetti. Babası, çeteler arası bir çatışma sırasında 23 kurşun yedi. Annesi bu durumu taşıyamadı ve onun tabiriyle aklını yitirdi. Tevez'i 'anne' ve 'baba' dediği, teyzesiyle eniştesi büyüttü. Ancak sıkıntıları bitmiyordu...

Henüz 10 aylıkken üzerine dökülen kaynar su nedeniyle 2 ay yoğun bakımda kaldı. Çenesi, boynu ve göğsündeki izler o günlerden kalma. Boca Juniors'ta oynadığı dönemde kulüp tedavi masraflarını karşılamayı teklif etti ancak kabul etmedi. Kendisi de tedavi ettirmedi. Çünkü o izlerin kendisine nereden geldiğini ve yaşadığı zorlukları hatırlattığını söylüyor.

Zor bir çocukluk geçirdi. Arjantin'in Cuidadela şehrinde, suç oranı oldukça yüksek bir semtte; Barrio Ejercito de los Andes ya da bilinen adıyla Fuerte Apache'de büyüdü. Bu semtte çeteler kol geziyor, silahlı çatışmalar yaşanıyor ve birçok genç uyuşturucu batağına düşüp, suç örgütlerine katılarak hayatlarını karartıyordu. Tevez o günleri şöyle anlatıyor: "Orası çok zor bir yerdi. Karanlık olduğu zaman korkutucu bir hal alırdı. Belli bir saatten sonra sokağa kimse giremezdi. Uyuşturucu ve cinayet günlük yaşamın bir parçasıydı."

Ancak Tevez tüm bu zorlukların içinde kendisine doğru bir yol çizdi. Ona göre bu durum şans değil, herkesin kendi tercihiydi. Bu sözlerinin arkasında yatan hikaye ise, aynı takımda oynadığı arkadaşı Dario Coronel'le ilgiliydi. Dario ve Carlos, o dönem Arjantin'in en iyi genç yetenekleri olarak kabul ediliyordu. Hatta birçoklarına göre asıl yıldız Dario'ydu ve Carlos'tan daha yetenekliydi. Ancak Dario futbolu ikinci plana itti, bir çeteye katılarak suç örgütlerinin parçası oldu. Carlos ise aşık olduğu futbol topunun peşinden koştu.

All Boys takımının altyapısında oynayan Tevez henüz ilkokul günlerinde Argentinos tarafından transfer edilmek istendi. Hatta onu 'Maradona da bizim takımımızdan yetişti' diyerek kandırmak istediler. Ama Tevez, 'O zaman beni Boca'ya götürürsünüz' diyerek teklifi geri çevirdi. Birkaç yıl sonra ise hedefine ulaşacak ve Boca Juniors seçmelerinde başarılı olarak, sarı lacivertli takımın akademisine katılacaktı.

Efsane scout Ramon Maddoni'nin keşfiyle 12 yaşında Boca Juniors altyapısına giren Tevez, 16 yaşında A Takımla sahaya çıktı. 2001-2005 yılları arasında Boca Juniors forması giyen Tevez, Arjantin basını tarafından 'Maradona'nın 10 numarasının varisi' olarak gösterilmeye başlandı. Ancak o, sürpriz bir kararla Brezilya'ya, Corinthians'a transfer oldu. İlk sezonunda takımı şampiyon yapıp en iyi oyuncu seçildi ama sezon sonunda oradan da ayrıldı. Kendi sözleriyle ayrılık sebebi şöyleydi: "Kulüp bana birçok şey vaat etti ama yapmadılar. Brezilya'yı terk etmeye karar verdim. Ailem çok acı çekiyordu."

Tevez, 2005 yılında tartışmalı bir şekilde West Ham United'a transfer oldu. West Ham'ın aynı anda hem Tevez'i hem de Mascherano'yu transfer etmesi tartışma yaratmıştı. Oyuncuların haklarının 3. kişilerde olması FIFA kurallarına aykırı görünüyordu. Tevez sezonu West Ham'da tamamladı. Hem de takımı kümede tutan golü atarak. Ardından da kiralık olarak Manchester United'a gitti. West Ham da sezon sonunda transferdeki usulsüzlükler yüzünden para cezasına çarptırıldı.

Tevez, Manchester United'da adeta kendini buldu. West Ham'da sadece 7 gol atıp 5 asist yapan Arjantinli, United formasıyla ilk sezonunda 48 maça çıkıp 19 gol atmayı başardı. Ertesi sezon ise 51 maçta 15 gol attı. 2 yılda da şampiyonluk yaşarken, ilk yılında Şampiyonlar Ligi kupasını kaldırdı. Arjantin'in suç dolu sokaklarında temiz tuttuğu ellerinde yükselen Şampiyonlar Ligi kupası... Yüzünde ise hayalini gerçekleştiren bir çocuğun mutluluğu...

Kiralık sözleşmesi biten Tevez'in Manchester United'a bonservisiyle gelmesi bekleniyordu. Manchester'a geldi evet, ama United'a değil City'ye! Apache, City formasıyla ilk sezonunda 29 gol atarak İngiltere'de kendi rekorunu kırdı. Adım adım zirveye çıkan City'de Tevez de takımın yıldızı oluyordu. İkinci sezonunda 23 gol atıp 10 asist kaydetti. Şampiyonluk sezonuna ise damgasını vurdu. Ancak futboluyla değil, Mancini ile yaptığı kavga yüzünden. Arjantin'in asi delikanlısı, yedek kulübesinde başladığı Bayern Münih maçında oyuna girmeyi reddedince Mancini tarafından kadro dışı bırakıldı. Ligin 29. haftasına kadar oynayamayan Tevez o maçla birlikte yeniden takıma döndü ve Agüero'nun son dakika golüyle gelen tarihi şampiyonluğun bir parçası olmayı başardı.

Tevez o sezonun sonunda İngiltere'den ayrıldı ve İtalya'ya, Juventus'a transfer oldu. 2 sezonda 56 gol attı, 2 şampiyonluk yaşadı ve 2015 yılında yılın futbolcusu seçildi. Ancak Tevez yine zirveye ulaşmışken şaşırtan bir karar verdi ve Juventus'tan ayrılarak Boca Juniors'a döndü. 1 sezon da Çin'de top koşturan ve kazanabileceğinden fazla para kazanan Tevez, 2018 yılında bir kez daha Boca Juniors'a transfer oldu. Günümüzde hala Boca'da oynuyor ve sık sık Fuerte Apache sokaklarında dolaşıyor.

Tüm duvarları onun resimleri ile dolu olan Fuerte Apache'de suç ve tehlike bitmedi. Ancak çocuklar için Tevez gibi bir örnek var. Bu, ellerini temiz tutarak, bu sokaklardan çıkabileceklerine hepsini inandıran Carlitos'un hikayesi... 

Kaynak: TRT SPOR

Sıradaki Haber
Sergen Yalçın'ın teknik direktörlük kariyeri
Yükleniyor lütfen bekleyiniz