Detay

Barcelona'da yaşanan sorunların perde arkası

01 Temmuz 2020 Çarşamba 16:59 - Son Güncelleme 01 Temmuz 2020 Çarşamba 18:33

Bir Barcelona, iki dal, iki kriz... Barça, bu sezon hem futbola hem de basketbola büyük yatırımlar yaptı ancak henüz karşılığını alamadı. Futbolda Setien, basketbolda da takımı şampiyon yapamayan Pesic eleştiriliyor.

Barcelona, herkesin aklında "La Masia" ile yer edindi. Xavi, Inıesta, Pique, Busquets, Messi... Bu isimler tek bir altyapıdan çıktı. 

Ancak özellikle yönetim değiştikten ve Xavi-Inıesta takımdan ayrıldıktan sonra çözüm arayan Barcelona, günümüz futbol dünyasına ayak uydurup uçuk bonservis bedelleriyle oyuncu transfer etmeye başladı. Aslında altyapıdan oynattığı oyuncu sayısı çok fazla azalmasa da, kulüp harcadığı paralar yüzünden çok eleştirildi. 

Önce Neymar bir türlü süperstar olamadı, sonra Dembele sakatıklarla boğuştu, şimdi de 120 milyon euro verilen Griezmann yedek kalıyor... Tartışmaların ana odağında ise göreve Aralık ayında gelen teknik direktör Quique Setien var.

Ernesto Valverde de takımın başına büyük umutlarla gelmişti ancak takımla sorunlar yaşadı, gönderildi. Şimdi de Setien'in sorunlar yaşadığı söyleniyor. 

Tecrübeli teknik adam, belki de takımın şampiyonluk için son şansı olan kritik Atletico Madrid maçında Antoine Griezmann'ı yedek kulübesinde bekletti. Uzun sakatlık süresinin ardından formuna henüz kavuşamayan Suarez'i ise 90 dakika oynattı. 

Setien, Madrid maçının ardından basın toplantısında, gelen eleştirilere, "Bu bir utanç. Atletico iyi bir takım. Gittikçe daha çok sorun yaşıyoruz." dedi, şöyle de devam etti: Bize iyi geleceğini düşündüğümüz birkaç değişiklik yaptık. Çünkü Atletico harika kapanıyor." dedi.

Setien, Griezmann hakkında ise "Onu iyi görüyorum. Ama herkes oynamayamaz. Birilerinde karar kılmalısınız. Yarın onunla konuşacağım, ancak özür dilemeyeceğim. Zor bir iş yapıyoruz ve doğru kararlar vermeye çalışıyoruz" ifadesini kullandı. 

Başarılı çalıştırıcı, kulüpteki konumu ve hakkında çıkan dedikodulara ise "Tartışılmıyormuş gibi hissetmiyorum" cevabını verdi.

Eleştiriler hakkında ise net konuştu: "Zor durumlarla başa çıkmaya alışkınım. Şimdi başlangıçta olduğum kadar mutlu değilim ama içimde çok iyi hissediyorum. Yaptığımız işten memnunum." 

Setien ile Messi'nin arasının açık olduğu da konuşuluyor ancak Setien bunu reddediyor. Barcelona'da 2 sezondur yaşanan sorunlar, harcanan paralara rağmen gelmeyen Şampiyonlar Ligi kupası, takım içindeki mutsuzluk söylemleri, belki de kulübün tarihinde hiç olmadığı kadar derin. 

İspanyol medyası ise ikiye bölünmüş durumda: Teknik direktörde sorun bulanlar, sorunun oyuncular arasındaki iletişimde olduğundan bahsedenler. 

El Mundo Deportivo'dan Fernando Polo, Setien'in Messi ile yaşadığı anlaşmazlığın faturasını Griezmann'ın ödediğini belirtiyor. 

Öte yandan Griezzmann ailesi de sosyal medya üzerinden Setien'e yükleniyor ancak sorunun Griezmann krizinden daha büyük olduğu kesin...

Basketbolda da kriz var

Futbol takımında hala olası bir şampiyonluk ve Şampiyonlar Ligi beklentisi varken, bu sezon basketbol takımı ise tam bir hayal kırıklığı yaşadı. Tam 41 milyon euro ile sezona başlayan, Nikola Mirotic, Cory Higgins, Alex Abrines, Brandon Davies gibi oyuncuları kadrosunda bulunduran Barca, önce THY Avrupa Ligi'nde Anadolu Efes ve Real Madrid'in gerisinde kaldı, şimdi de İspanya Ligi'ni Baskonia'ya kaybetti... 

Eleştiri okları ise Stevislav Pesic'in üzerinde. Pesic, 41 milyon euroya kurulan kadroyla şampiyonluğu kazanamayınca tüm otoritelerden eleştiri aldı ve özellikle oyun planı ve değiştirmedikleriyle konuşuluyor. 

Aralık ayında göreve gelmiş Dusko Ivanovic'in, yarı bütçesine kurulmuş Baskonia'ya kaybedilen kupanın da eleştiririlmesinde büyük bir rolü var. 

İspanyol medyası da, Pesic'in bu kadroyu idare edemediğini ve sorunların oradan çıktığını savunuyor. 

Şu an tartışılan şey ise Pesic'in geleceği. Kulüp, bu konuda da ikiye ayrılmış durumda. Bir kısım, Pesic'in tecrübesine güvenilmesini isterken, diğer kısım da Sarunas Jasikevicius'un takımın başına gelmesini istiyor. Medyaya göre ise ikili arasında görüşmeler sürüyor. 

Her iki kulvarda da tartışmaların sürdüğü Barça'da, bu yaz verilecek tüm kararlar önemli. Basketbol ve futbolda teknik direktör tercihleri, kurulacak yeni takımlar, Messi'nin kontratı, bütçeler ve yönetim...

Soruların kaynağını ve cevaplarını ise kuşkusuz, her konuda olduğu gibi zaman gösterecek.

İSPANYOL BASINI "BARÇA'NIN KARA GECESİ'Nİ NASIL GÖRDÜ?"

Sıradaki Haber
Jurgen Klopp'un beyin takımı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz