Detay

Bir yıldız parlıyor: Arda Güler

16 Nisan 2022 Cumartesi 23:41 - Son Güncelleme 17 Nisan 2022 Pazar 02:26  |  Kaynak : TRT SPOR

Fenerbahçe'nin genç yıldızı Arda Güler parlamaya devam ediyor. 17 yaşındaki futbolcu, skora yaptığı katkının yanı sıra oynadığı futbolla da göz dolduruyor.

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında Göztepe'yi 2-0 mağlup ederek son 9 maçta 8. galibiyetini aldı.

Ligde çıkışını sürdüren sarı-lacivertlilerde gözler her hafta olduğu gibi bu hafta da genç yıldız Arda Güler'in üzerindeydi.

17'lik yıldız, maça yedek başladı, 68. dakikada Serdar Aziz'in yerine oyuna dahil olan Arda, oynadığı futbolla Kadıköy'de taraftarları ayağa kaldırdı.

Topla kaleciyi ayrı köşelere gönderdi...

82. dakikada VAR incelemesi sonrasında kazanılan penaltıda büyük pay sahibi olan Arda Güler, kritik dakikada penaltı için topun başına geçerek, kendine olan özgüvenini bir kez daha ortaya koydu. Penaltı atışında, top ile kaleciyi ayrı köşelere gönderen genç yıldız, skoru 2-0 yaptı. 

Performansı istatistiklere de yansıyor

Kadıköy'deki ilk golünü atan Arda Güler, Opta verilerine göre bu sezon Süper Lig'de en az 90 dakika süre alan oyuncular arasında en sık gol katkısı veren (45 dakikada bir) oyuncu konumunda (225 dakika; 3 gol, 2 asist) bulunuyor.

Gol atan en genç Fenerbahçeli futbolcu

Arda, Süper Lig'in 29. haftasında Fenerbahçe'nin Aytemiz Alanyaspor'u deplasmanda 5-2 yendiği maçta attığı golle de tarihe geçmişti. Genç yıldız, sarı-lacivertli formayla Süper Lig tarihinin "gol atan en genç futbolcusu" unvanını eline geçirmişti.

Arda Güler, Göztepe maçının ardından da en çok konuşulan isim oldu.

Dilmen, Arda'yı Sergen Yalçın'a benzetti

TRT SPOR'da yayınlanan "%100 Futbol" programının yorumcusu Rıdvan Dilmen, Göztepe mücadelesi sonrası Arda Güler ile ilgili "Arda Güler'in oyun yapısını Sergen Yalçın'a benzetiyorum. Sergen de benzer yaşlarda böyle bir oyuncuydu. Büyük bir yıldız Türk futboluna geliyor, çok belli. Arda şu anda 27 yaşında gibi oynuyor." sözlerini kullandı.

Kartal: “Penaltıda 'Arda kullanacak' diye haber gönderdim"

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal da Göztepe maçı sonrası genç oyuncusuyla ilgili dikkat çekici ifadeler kullandı.

Kartal, “Crespo ile 'Penaltıyı Arda kullanacak' diye haber gönderdim. Bu gol onun daha rahat hissetmesini sağlayacaktı, bunu yaptı. Bizi mahcup etmedi. Oynaya oynaya gelişecek. Bir gün, göreceksiniz ki ilk 11’deki yerini alacak. Önünde çok uzun bir yol var” dedi.

Sıradaki Haber
Ergin Ataman ile yeni bir dönem
Yükleniyor lütfen bekleyiniz