Detay

Bu dükkanda her yer Fenerbahçe

19 Ekim 2020 Pazartesi 09:27 - Son Güncelleme 19 Ekim 2020 Pazartesi 18:26  |  Kaynak : TRT SPOR

Burası İstanbul'un tarihi semtlerinden Fener'de bir dükkan... Hayatını Fenerbahçe'ye adayan Özkan Kaliç, bu dükkanda tam 300'e yakın formayı duvarda sergiliyor.

Burası Balat, Fener... Tarihi sokakların içinde, surların üstünde kurulmuş bir dükkan. Aya Yorgi Rum Patrikhanesi'nin hemen yanı. Hafta sonu Balat'tan Fener'e doğru geziye çıkanlar, solda bu dükkanı görünce duraksıyor, çoğu zaman içine giriyor. 

Çünkü içinde Türk Sanat Müziği çalan bu dükkanın duvarlarında yüzlerce Fenerbahçe forması var. Bulunduğu semt gibi nostaljik formalar da var, yenileri de...

Özkan Kaliç, çocuklarının doğum yerini Kadıköy yazdıracak, isimlerini Fenerbahçeli efsane futbolculardan seçecek kadar koyu bir Fenerbahçe taraftarı. Önce çalıştığı şirkette kendi bölümüne 5-6 tane Fenerbahçe forması asmış, sonra kendi odası olunca formayla donatmış. İşleri iyi gidince Fener'de kendi dükkanını açmış ve dükkanın duvarları da çok büyük olunca sürekli forma almaya başlamış. Kaliç, "Bu artık bağımlılık gibi oldu. Ben duvarların sarı-lacivert görünmesini istiyorum" diyor. 

Dükkanda 1985 sezonu forması da mevcut, 1990'lardaki voleybol forması da... Kaliç, 30-35 eksik parçasının kaldığını belirtiyor ve onlar da eline ulaşınca aslında koleksiyon şeklinde başlamadığı "Fenerbahçe forması" dünyası tamamlanacak. 

Sıradaki Haber
Joachim Löw’ün Türkiye macerası
Yükleniyor lütfen bekleyiniz