Detay

Deneyimli golcüler liglerin kaderini çiziyor

15 Mart 2022 Salı 13:15 - Son Güncelleme 15 Mart 2022 Salı 13:25  |  Kaynak : TRT SPOR

Jamie Vardy, Zlatan Ibrahimovic, Edin Dzeko, Alvaro Negredo, Radamel Falcao ve diğerleri... Deneyimli golcüler attıkları gollerle, mücadele ettikleri liglerin kaderini değiştiriyor.

“Yaş yalnızca sayılardan ibarettir.” Beşiktaş’ın 39 yaşındaki efsanesi Atiba Hutchinson’un ağzından dökülen bu cümle onun neden halen siyah beyazlıların orta sahasında kilit rol oynadığına referans gösterebileceğimiz noktalardan bir tanesi. Kanadalı, bu cümlesinin altını büyük bir disiplin ve çalışkanlıkla doldururken Türk futboluna örnek olmaya halen devam ediyor. Bu ismin Avrupa’daki tezahürleri ise attıkları gollerle dikkatleri çekiyor. Örneğin dünyanın en rekabetçi liginde bir peri masalına imza atan ekibin durdurulmaz golcüsü Jamie Vardy. Bu sezon yaşadığı sakatlıklar sadece takımının hücum gücünü değil takım savunma gücünü düşürse de 35’indeki İngiliz, ligdeki 10 golüyle halen savunmaların en korkulu rüyalarından.

Rotayı çizmeye çevirdiğimizde ise işler daha da kızışıyor. Şampiyonluk yarışındaki 3 takımda da olağanüstü tecrübelere şahitlik ediyoruz. Kelimelerin kifayetsiz kaldığı adam Zlatan Ibrahimovic 40 yaşında attığı 8 golle ağızları açık bırakırken, 35 yaşındaki Olivier Giroud da 8 kez San Siro tribünlerini ayağa kaldırdı. Üstelik Fransız golcü bu 8 golün 2’sini Inter’e 1’ini de Napoli’ye atıp şampiyonluk yolunda takımına doğrudan 6 puan getirdi. Milano’daki veteran golcüler elbette yalnızca Milan’la sınırlı kalmıyor.

Inter’de de Edin Dzeko yaptıklarıyla ligin kaderini doğrudan tayin ediyor. Lautaro Martinez’in sessiz kaldığı haftalardaki kritik son vuruşlarıyla Inter’e hayat veren 35 yaşındaki Boşnak, 12 golle hangi seviyede olduğunu bizlere hatırlatıyor. Söz konusu tecrübeli golcüler olunca Şampiyonluğun bir diğer adayı Napoli’nin 34 yaşındaki Belçikalısı Dries Mertens’e değinmeden geçmek elbette olmazdı. Kariyerinin en parlak dönemlerinden birini yaşamamasına karşın 7 golle Sicilyalılara hayal kurdurmaya devam ederken o da tıpkı Giroud gibi büyük maçların büyük oyuncusu olduğunu gözler önüne seriyor.

Kariyerlerinin sonbaharındaki diğer özel isimlerse La Liga’nın bereketli topraklarında hayat bulmaya devam ediyor. Hepimizin yakından tanıdığı Radamel Falcao ve Alvaro Negredo ise bu isimlerin en başında gelen örneklerden. Vallecano ile rahat bir sezon geçiren Falcao, 36 yaşında attığı 5 golle takımının en golcü isimlerinden biri. Barcelona’yı Real Madrid’i boş geçmeyen Kolombiyalı takımının halen en büyük hücum güçlerinden biri. Tıpkı Alvaro Negredo gibi.

Cadiz ile ligde kalma savaşı veren 36 yaşındaki İspanyol 6 golle takımı adına en çok gol sevinci yaşayan isim ve öyle gözüküyor ki Sergio Gonzalez’in takımı ligde kalırsa bunda en büyük pay sahibi Negredo olacak. Ancak en yakın rakipleri ise Jorge Molinalı Granada. 39 yaşındaki tecrübe abidesi 7 golle takımını sırtlıyor. Ligin dibindeki Levante’nin umutlarını ise 34’ündeki Jose Luis Morales diri tutuyor. 8 gol atan İspanyol kariyerinin en verimli sezonlarından birini yaşıyor.

Bir diğer 34 yaşındaki İspanyol Iago Aspas ise Celta Vigo formasıyla ondan görmeye alıştığımız gollerine devam ediyor. 13 gole ulaşan Aspas ligin de en golcülerinden biri. Halen Avrupa kupası mücadelesi Atletic’in efsanelerinden Raul Garcia da 35 yaşın deneyimiyle rakip kaleyi 4 kez sarsarken klasın kalıcı olduğunun temsilcisi konumunda. Sezonun en tartışmalı takımında ise bizleri Luis Suarez karşılıyor. Atletico Madrid’in en deneyimli ismi olan Uruguaylı 34 yaşında olmasına karşın halen dünyanın en elit santrforlarından biri olduğunu attığı 9 golle sahada anlatmaya devam ediyor.
 

Etiketler : deneyimli golcüler
Sıradaki Haber
Chelsea sorunlarına rağmen kazanıyor
Yükleniyor lütfen bekleyiniz