Detay

Dört Tepe Turnuvası nedir, neden önemlidir?

29 Aralık 2020 Salı 01:59 - Son Güncelleme 29 Aralık 2020 Salı 02:18  |  Kaynak : TRT SPOR

Kış sporlarında sezonun “o” anı geldi. Kayakla atlamada “Dört Tepe Turnuvası” TRT SPOR2’de başladı. Peki Dört Tepe nedir? Neden önemlidir?

Televizyonun karşısına geçince ekran başından ayrılamadığımız birçok spor var. Onlardan bir tanesi de kayakla atlama.

Kayakla atlama yarışına televizyonda denk gelindiğinde önce tamamen hislere göre bir sporcu seçilir, sonra atlayışı beklenir. O inanılmaz yükseklikteki rampanın üstünden atlayan sporcular, müthiş bir ahenkle yere iner ve görsel bir şölen oluşturur.

Gelin şimdi müthiş fotoğraflar eşliğinde, hem bilgileneceğiniz hem de eğleneceğiniz bir yazıya başlayalım.
Dört Tepe Turnuvası bu sporun kimilerine göre zirvesidir. Dünya Kupası’ndan daha önemli, daha gösterişli olduğu söylenebilir. 

“Dört Tepe” denmesinin arkasındaki mantık ise dört farklı önemli tepede art arda düzenlenmesi.
1953’ten beri neredeyse her yıl, neredeyse aynı kronolojik sırada, Oberstdorf, Garmisch-Partenkirchen, Innsbruck ve Bischofshofen tepelerinde düzenleniyor. En çok puan kazanan ise şampiyon oluyor. 

Kazanmak o kadar zor ki, 4 tepeyi birden birinci bitiren tarihte sadece 3 isim var. Sven Hannawald, Kamil Stoch ve Ryoyu Kobayashi… Üstelik Stoch ve Kobasyashi bu zaferleri son 3 senede elde ettiler. 

Ayrıca formatı gereği de tüm Dünya Kupası ve şampiyonlarından ayrılıyor… Düello sistemiyle elemeler ilginç bir hal alıyor, Dört farklı tepesiyle her turnuvadan ayrılıyor. 

O zaman kayakla atlama izlemeniz için seviyeyi biraz daha artıralım. “Kış sporlarının Formula 1’i” sayılan bu sporda Dört Tepe’yi ilk kez tüm tepelerde kazanan isim Sven Hannawald, “tükenmiş sendromu” ile boğuştu. Hem de zaferi kazandıktan 2 sene sonra…

Kayakla atlama sadece psikolojik olarak zorluğuyla dikkat çekmiyor. Fiziksel olarak da hazırlanması, düşme tehlikesiyle kuşkusuz dünyanın en zor sporlarından bir tanesi.

Dört Tepe, tüm heyecanıyla TRT SPOR2 ekranlarında.
 

Sıradaki Haber
Schalke'nin çöküşü ve çöküşün arkasındaki sebepler
Yükleniyor lütfen bekleyiniz