Detay

"Dream Team" fotoğrafı tarih mi oluyor?

01 Ağustos 2019 Perşembe 15:35 - Son Güncelleme 02 Ağustos 2019 Cuma 23:46

Basketbol Dünya Kupası’nın başlamasına kısa bir süre kalırken herkes ABD’nin yıldız oyuncularının kararını konuşuyor. 2006 yılından beri kaybetmeyen ABD’de o klasik Dream Team fotoğrafı artık bir daha bir araya gelmeyecek gibi görünüyor.

FIBA 2019 Basketbol Dünya Kupası için geri sayım sürüyor. Milli takımımız ile aynı grupta yer alan ABD'de birçok yıldız isim Çin'de düzenlenecek bu büyük organizasyonda yer almayacağını açıkladı. NBA yıldızları bu kararlarıyla tepkilerin odağında... 

ABD Milli Takımı'nda James Harden, Anthony Davis, CJ McCollum, Eric Gordon, Bradley Beal ve Tobias Harris’in yanı sıra draftın yıldızı Zion Williamson da Çin’de olmayacak. Damian Lillard ve Kevin Love da Dünya Kupası’nda gidemeyebilir. 

NBA oyuncularının böyle bir tutum sergilemesinin başında birçoğunun yeni takımlarla sözleşme imzalaması geliyor. Oyuncular form durumlarının yeni sezonda etkilenmemesi ve olası sakatlık durumlarından korunmak için turnuvaya katılmak istemiyor.

ABD basınında yer alan bilgilere göre bazı oyuncular tatillerini yarıda kesmek istemediği için de turnuvaya gelmeyecek. 

2006'dan beri yenilmiyor

ABD, potada dünyanın en güçlü milli takımı. En son 13 yıl önce 2006 Dünya Şampiyonası yarı finalinde Yunanistan'a kaybettiler. O günden beri büyük turnuvalarda hiç yenilgi yüzü görmediler. İşte bu performansın da yıldız oyuncuların milli takım kararını etkilediği düşünülüyor. 

ABD'li yıldız isimlerin milli takımdan uzaklaşması devam ederse basketbolseverlerin hem Dünya Kupası hem de Olimpiyatlar'da 'Dream Team'i görmesi neredeyse imkansız hale gelecek. 

Şimdi biraz eskiye gidelim...

FIBA'nın 1989 yılında profesyonel basketbolculara olimpiyatlarda forma giyme izni vermesinin ardından ABD, "Dream Team" olarak adlandırılan bir ekiple 1992 Olimpiyatları’na katıldı.Michael Jordan’lı, Magic Johnson’lı efsane kadro, rakiplerine ortalama 43 sayı fark atarak şampiyonluğa ulaşmıştı.
 


1994 Dünya Basketbol Şampiyonası'na “Dream Team II” adıyla katılan ABD, rakiplerine ortalama 33.1 sayı fark atıp, finalde Sırbistan’ı 37 farkla yıkarak müthiş bir performans sergiledi ve şampiyon oldu.


 

2000 Olimpiyatları’na Kevin Garnett, Vince Carter ve Alonzo Morning gibi NBA yıldızlarıyla katılan ABD, finalde Fransa’yı 85-75’lik skorla mağlup ederek üst üste 3. kez olimpiyatlarda altın madalya kazandı.

2004 Olimpiyatları’na Allen Iverson, Tim Duncan ve LeBron James gibi yıldızlarlar katılan ABD, grup karşılaşmalarına şok bir Porto Riko yenilgisiyle başladı. Rakibine 92-73 yenilen ABD yarı finale kadar çıktı. Yarı finalde Arjantin’e 89-81 mağlup olan ABD, üçüncülük maçında Litvanya’yı 104-96 devirerek turnuvayı bronz madalya ile tamamladı ve hayal kırıklığı yarattı.

ABD, 2006 Dünya Basketbol Şampiyonası’nı üçüncü sırada bitirdi. Dwyane Wade, LeBron James ve Carmelo Anthony’nin önderliğindeki ABD, grup maçlarının ardından yarı finalde Yunanistan’a 101-95 yenilerek altın madalya şansını kaybetti. Bu yenilgi aynı zamanda ABD Milli Takımının günümüze kadar gelen süreçte aldığı son yenilgi oldu. Ve şu anda hangi kadroyla çıkarsa çıksınlar 13 yıldır kendilerini yenen bir takım henüz olmadı.

2008 Olimpiyatları’nda ABD takımı, Çin’de sürprize izin vermedi ve finalde İspanya’yı 118-107 yenerek altın madalyanın sahibi oldu.

Türkiye’nin ev sahipliği yaptığı 2010 Dünya Şampiyonası’na da ABD damga vurdu. 6 oyuncusu 22 yaşında ve altında olan ABD, Kevin Durant’in önderliğinde oynadığı 9 maçı da kazanarak dünya şampiyonu oldu.Final maçında milli takımımızla karşılaşan ABD, Türkiye’yi 81-64’lük skorla mağlup etti.



ABD Milli Takımı, 2006 yılında yaşadığı şokun ardından oynadığı tüm karşılaşmalardan galibiyetle ayrıldı.

Bu ay sonunda başlayacak Dünya Kupası'nda Türk Milli takımının grubunda yer alan ABD'nin her ne kadar yıldızlarından yoksun olsa da Dünya Kupası'nı kazanacağına yine kesin gözüyle bakılıyor.

Eğer 2006'daki gibi bir şok yaşarlarsa belki ilerleyen yıllarda düzenlenecek turnuvalarda ABD, kazanmak adına bizlere yeni bir Dream Team fotoğrafı gösterebilir.

Kaynak: TRT SPOR

Sıradaki Haber
A'dan Z'ye Transfermarkt sistemi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz