Detay

Duygu ve endişe dolu anlar

25 Mart 2022 Cuma 00:40 - Son Güncelleme 25 Mart 2022 Cuma 00:53  |  Kaynak : TRT SPOR

Artistik Buz Pateni’nde tam 43 yıl sonra ilk kez ABDli patenciler çiftler şampiyonu oldu.

Son sırada yarışarak şampiyonluğu elde eden Alexa Knierim/Brandon Frazier çiftinden hemen önce piste çıkan vatandaşları Ashley Cain-Gribble/Timothy Leduc çiftinden Gribble’ın, fırlatmalı atlayışta düşüp yerden kalkamaması büyük endişe doğurdu.

ABD tam 43 yıl sonra şampiyon

 ABD çiftler kategorisindeki son şampiyonluğunu 1979 yılında Tai Babilonia/Randy Gardner çiftiyle elde etmişti. Kısa programı da birinci sırada tamamlayan Alexa Knierim/Brandon Frazier çifti ise çok başarılı bir seri sunarak neredeyse 22 puan farkla dünya şampiyonluğuna ulaştı.

Takım arkadaşlaarının başına gelen üzücü olayın ardından piste çıkan çift, yan yana gerçekleştirdikleri üçlü toeloop ikili toeloop atlayışında senkron kaybetti ancak serinin geri kalanını hatasız sundu. Dönüş, kaldırışlar ve ölüm spiralleri elementlerinden dört zorluk derecesi elde eden çift serisini şampiyonluğun duygusallığı içinde tamamladı. 72.72 teknik, 71.49 bileşen puanı alan çift, 144.21 puanla serbest programı tamamladı. Kısa program puanlarıyla birlikte 221.09 puana ulaşarak favori geldikleri yaırşmayı şampiyonlukla tamamladı.

Ashley Cain-Gribble’ın düşüşü endişe yarattı

Kısa programı çok güzel bir seri sunarak ikinci sırada bitiren ve madalya ümidiyle piste çıkan ABDli Ashley Cain-Gribble/Timothy Leduc çifti serisine yüksek bir üçlü twist ile başladı. Cain-Gribble yan yana üçlü loop atlayışını ikili geçti ve düştü. Bu düşmenin ardından gerçekleştirdikleri fırlatmalı üçlü lutz’da denge kaybı yaşayan kadın patenci, yan yana gerçekleştirdikleri ikinci atlayışta tekrar düştü. Yüz üstü düşen Cain-Gribble yerden kalkamadı. Yarıda kesilen programla birlikte sağlık ekipleri piste geldi. Şok içinde başını tuttuğu görülen ve uzun süre yerden kalkamayan patenci daha sonra sağlık ekiplerinin desteğiyle kalktı ancak pisti sedye üzerinde terk etti.

Japon çift hatalara rağmen madalya almayı başardı

Şampiyonanın favori çiftlerinden olan Japon Riku Miura/Ryuishi Kihara çifti sezonun en hatalı programını sundu. Çift yan yana üçlü toeloop/ikili toeloop/ikili toeloop atlayışını eksik tur dönerek tamamladı ve bu hareketten çok düşük puan aldı. Riku Miura, yan yana üçlü salchow’da denge kaybetti, fırlatmalı üçlü loop’ta ise düştü. Dönüş, kaldırılar ve ölüm spiralinden dört zorluk derecesi elde etmeyi başaran çift 60.97 teknik, 68.00 bileşen olamk üzere 127.97 serbest program puanına ulaştı. Kısa programdan getirdikleri puanlarla yarışmayı 199.55 puanla tamamlayan çift gümüş madalya elde etti.

Kanadalı çift beşincilikten üçüncülüğe yükseldi

Vanessa James/Eric Redford çifti kısa programa kıyasla çok daha başarılı bir seri sundu. Tecrübeli çift hem teknik hem de artistik olarak bu deneyimini ortaya koydu. İlk yan yana atlayışlarında senkronu tamamen kaybeden çift daha sonra hatasız bir program sunmayı başardı. Serilerinin sonunda kendilerini çok güçlü gösteren bir kaldırış sergileyen James/Redford ikilisi 63.99 teknik, 66.79 bileşen olmak üzere 130.78 puan elde etti. Kısa program puanlarıyla birlikte 197.32 puana ulaşan çift yarışmayı üçüncü olarak tamamladı.

Spor sevgisi ve çalışma, yaş sınırı tanımıyor

İngitere’yi temsil eden Zoe Jones/Christopher Boyadji ise seyircilere bambaşka bir özel an yaşattı. Yarışmanın en yaşlı patencisi olan 42 yaşındaki Zoe Jones’un performansı sporcu ruhunun yaş sınırı tanımadığını izleyenlere bir kez daha hatırlattı. Kariyerine tek kadınlar branşında yarışarak başlayan üç çocuk annesi Jones, altı yıldır Christopher Boyadji ile birlikte çiftler kategorisinde yarışıyordu. Katıldığı ilk Dünya Şampiyonası’ndan 25 yıl sonra bu şampiyonayla yarışmalara veda eden Zoe Jones ve partneri Fransız asıllı Christopher Boyadji serbest program serilerinin ardından duygusal anlar yaşadı. 45.97 teknik, 48.60 bileşen olmak üzere toplam 94.57 serbest program puanına ulaşan çift, toplamda 144.24 puan alarak şampiyonayı 10. sırada tamamladı. Böylece kariyerlerine dünya şampiyonasının ilk onu içinde yer alarak nokta koymayı başarmış oldu.
 

Sıradaki Haber
Çiftler kısa programın ilk iki sırası ABD'nin
Yükleniyor lütfen bekleyiniz