Detay

Efsanenin geri dönüşü

29 Kasım 2019 Cuma 15:32 - Son Güncelleme 29 Kasım 2019 Cuma 17:10

Dünyanın en eski futbol kulüplerinden olan Rangers FC (Glasgow Rangers), 2012 yılında yaşadığı finansal krizin ardından düşürüldüğü İskoçya 4. Ligi'nden yükselerek 4 sene içinde adeta küllerinden yeniden doğdu.

1872 tarihinde kurulan İskoçya Ligi’ni (Scottish Premier League) tarihinde 54 kez kazanan Glasgow Rangers özellikle teknik direktörlük görevine Steven Gerrard’ın gelmesinden sonra hem lig hem UEFA Avrupa Ligi’nde oynadığı futbolla adından tekrar söz ettirmeye başladı.

2012 yılında yaşadığı ekonomik sıkıntılar yüzünden kayyuma devredilen ardından küme düşürülen Glasgow Rangers o dönem isim değiştirerek adını Rangers FC yapıp tekrar İskoçya 1. Liginde (Scottish Premier League) oynamak için başvuru yaptıysa da hiçbir başvurusu kabul görmedi ve İskoçya futbolunun en altı ligi olan 4. Ligden tekrar mücadele etmeye başladı.

2017 yılında tekrar İskoç Premier Ligi’ne yükselen dünyanın en fazla şampiyonluk sevinci yaşayan takımı 2018 yılında Liverpool’un efsane futbolcusu Steven Gerrard’ı takımın başına geçirdikten sonra eski günlerine geri dönmeye başladı.

89 maçta 53 galibiyet

Rangers’ın başında çıktığı 89 maçta 53 galibiyet 24 beraberlik alan genç teknik adam sadece 12 kez mağlup oldu.

Lig’de oynadığı 13 karşılaşmadan 11’ni kazanan 1 beraberlik ve 1 yenilgi alan Rangers ezeli rakibi Celtic ile topladığı 34 puanla ilk sırayı paylaşıyor.

Bu sezon UEFA Avrupa Ligin’de G grubunda Porto, Young Boys ve Feyenoord gibi takımların bulunduğu zor grupta 5 maç sonunda topladığı 8 puanla zirvede yer alıyor.

Defoe kaldığı yerden devam ediyor

50 milyon euroluk kadro değeriyle mücadele eden Rangers'ta dikkat çeken futbolculardan biri ilerlemiş yaşına rağmen Jermain Defoe olarak gözüküyor. Premier Lig'de Tottenham, West Ham United başta olmak üzere pek çok takımda forma giymiş olan 37 yaşındaki tecrübeli golcü bu sezon ligde ve Avrupa Ligi'nde çıktığı 20 karşılaşmada 13 kez fileleri sarsmayı başardı.

27 maç 24 gol 7 asist

Rangers'ta tecrübeli isim Defoe'nin yanında kendini daha da geliştiren Alfredo Morelos Rangers'ın gol yükünü çeken bir diğer isim olarak göze çarpıyor. 23 yaşındaki genç futbolcu bu sezon Avrupa Ligi, İskoçya Ligi ve İskoçya Kupası'nda çıktığı toplam 27 karşılaşmada attığı 24 gol ve yaptığı 7 asistle Avrupa devlerinin radarına girmiş durumda.

Kalede tanıdık isim Allan McGregor

İskoç ekibin kalesini bir dönem Beşiktaş'ta forma giyen 37 yaşındaki Allan McGregor koruyor. Kariyerine Rangers'da başlayan ve bir dönem Premier Lig'de oynayan tecrübeli kaleci Türkiye macerasının ardından Hull City'de forma giydikten sonra 2018 yılında yuvası olan Rangers kalesini yeniden devraldı. Bu sezon 24 karşılaşmada görev alan McGregor kalesinde 14 gol gördü.

Kaptan Tavernier yaptığı asistlerle dikkat çekiyor

Takım kaptanı James Tavernier, savunmada rakiplere geçit vermezken bu sezon çıktığı 26 karşılaşmada 3 gol 10 asistlik performansıyla takımının gol yollarında üretkenliğini arttırmasıyla dikkat çekiyor.

Sezon sonunda hem ligde ipi göğüslemeyi hem de UEFA Avrupa Ligin’de gidebildiği yere kadar gitmeyi hedefleyen Rangers’da hedef en son 2011 yılında katıldığı Şampiyonlar Ligi’nde tekrar boy göstererek yeniden zirveye oynamak.

Kaynak: TRT SPOR 

Sıradaki Haber
İnfografik: Süper Lig'de Anadolu takımları zirveyi sevdi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz