Detay

Eksik Fenerbahçe Beko'ya Rusya'da Guduric yetmedi

23 Nisan 2021 Cuma 22:33 - Son Güncelleme 23 Nisan 2021 Cuma 22:40  |  Kaynak : TRT SPOR

THY Avrupa Ligi'nde temsilcimiz Fenerbahçe Beko, Rusya'da Marko Guduric'in etkili performansına rağmen CSKA Moskova'ya mağlup oldu. Sarı-lacivertli ekibin performansını Akın Taş kaleme aldı.

İki hafta öncesine kadar gösterdiği performansla Euroleague’in favorileri arasında gösterilen, resmi bahis sitelerinin en son tahminlerinde 3. Sıraya kadar yükselen temsilcimiz Fenerbahçe Beko, bildiğimiz üzere önce Jan Vesely’nin sakatlığı, ardından takımdaki 5 korona virüs vakası ile  play-off’lar öncesi büyük yara almıştı.

Rus temsilcisi bununla birlikte bir Euroleague takımına yakışmayacak şekilde davranarak hem yaptırdığı ekstra korona testi yapması, hem de karşılaşma öncesi bildirdiği kadroda yanlış bilgi vermesi ile temsilcimizden büyük tepki almıştı.

Hatırlayacağımız üzere 2 gün önce play-off serisinin ilk maçında çok dar bir rotasyonla oynamasına rağmen Fenerbahçe Beko üçüncü çeyreğin ortalarına kadar bu zorlu karşılaşmayı başabaş götürmeyi başarmış, son çeyrekle birlikte takımımızda fiziksel yorgunluk belirtileri kendini göstermişti.Çok da hak etmediğimiz 16 sayı farkla biten ilk maçın ardından serinin ikinci maçına çıkan sarı lacivertli temsilcimiz; maça yine başta koç Kokoskov olmak üzere birçok oyuncusundan yoksun çıktı.İlk maçtan farklı olarak Dyshawn Pierre bu maçta takıma katıldı ve 4 numara pozisyonunda eski Darüşşafakalı Will Clyburn ‘ün karşısında nasıl bir oyun sergileyeceği hepimiz açısından büyük merak konusuydu.

Maça çok konsantre ve agresif başlayan Fenerbahçe Beko, Barthel ve De Colo ‘nun bire birleri ile gelen sayılarla başladı. Her iki takımın da çok sert savunmalar ile başladığı periyotta her iki takım da skor üretmekte zorlandı diyebiliriz. Bu andan itibaren topu çok güzel paylaşan ve 4/4 gibi muazzam bir üçlük yüzdesi ile çok etkili bir hücum performansı gösteren ev sahibi ekibe karşı temsilcimiz Marko Guduric’in Guduric’in dış atışları ile yanıt vererek takımın skorda tutunmasını sağladı. De Colo’nun burnunun kanaması dolayısı ile kenarda kaldığı ilk çeyrekte genç oyuncu Biberovic’in son saniyelerde bulduğu sayılar ile temsilcimiz ilk çeyreği 2 sayı önde kapattı.

İkinci çeyreğe ilk 2 dakika boyunca her iki takım da sayısız başladı. İlk çeyreğin aksine 0/4 üçlük isabeti ile bulduğu hücum ritmini kaybeden ev sahibi ekip Kurbanov’un zorlama atışları ile skor bulsa da, Fenerbahçe Beko önce De Colo’nun üçlüğü ardından Tarık Biberovic’in şık smaç basketi ile periyot ortalarında skor üstünlüğünü korumayı başardı.

İkinci çeyrekte bizi en çok şaşırtan ve oyunumuzu bozan şey rakibin yıldız pivotu Tornike Shengelia’nın asistleri oldu. Pota altında kendisine gelen yardım savunmasına karşı topu dışarıya çıkararak önce Hackett ‘a ardından Strielnicks’ e çıkarmayı başaran Shengelia sayesinde Rus temsilcisi skor sıkıntısını aşmayı başardı ve takımını tekrar öne geçirmeyi başardı. Lorenzo Brown’un da tıpkı ilk maçta olduğu gibi bu çeyrekte de yanlış şut tercihlerini Clyburn ‘in üçlüğü ile cezalandıran CSKA Moskova farkı 9 sayıya kadar çıkarmayı başardı.

Temsilcimiz Guduric’in üstüste 5 sayı ile rakibe yanıt vermek istese de pota altında Shengelia skor üretmeye devam etti ve Cska Moskova ilk yarıyı maalesef 8 sayı gibi bir farkla önde kapattı.

Rakibin 17 sayı 14 ribaunt ile bitirdiği, bizim ise 8 top kaybı yapıp skor olarak Guduric’in eline baktığımız ilk yarıda, Marko Guduric 20 sayı atarak tek başına takımı ayakta tutan isim oldu.

Tutuk başladığımız üçüncü çeyrekte temsilcimiz tam 3 dakika boyunca sayı atamadı. Yaptığı agresif savunma bizi top kayıplarına zorlayan CSKA Moskova farkı da pota altından bulduğu sayılarla periyodun ortalarına doğru farkı çift hanelere çıkardı. Takım oyunu ve disiplininden çıkan temsilcimiz hücum tercihlerini de bireysel oyunlar üzerinden kurunca top kaybı sayımız, 12’ye kadar çıktı periyodun ortalarında... Bu andan itibaren CSKA Moskova ‘nın erken faul problemine girmesini üstüste faul çizgisine gelerek iyi değerlendiren temsilcimiz, savunmada da tempoyu artırınca 9-2’ lik bir seri yakalayarak farkı 1’e kadar indirmeyi başardı.Bu fırsat anlarında 4 defa serbest atış şansı bulan ve bunlardan hiçbirini atamayan, bunu da kariyerinin en büyük eksikliği olarak gördüğüm Kenan Sipahi ‘nin bu eksikliği öne geçme şansımızı da engelledi maalesef. Skor olarak uyuduğumuz bu süreçte Semen Antonov ve Will Clyburn ile iki üçlük bulan CSKA Moskova farkı tekrar artırdı ve son çeyreğe de 5 sayı önde girdi.

Karar periyoduna sert savunma ile giren iki takım, defansın aksine hücumda oldukça tutuk başladı. Kötü tercihler ile skor fırsatlarını tepen temsilcimize karşı CSKA Moskova, ilk iki çeyreğin tam tersine ancak bireysel oyunlarla sayılar bulabildi. Skor farkının 6 sayı bandında seyrettiği son çeyreğin ortalarında, rakibin bulduğu üstüste hücum ribauntları ve Guduric’in kenarda olması maalesef farkın erimemesindeki temel faktör oldu.Üstüste 3 hücumda zorlama atışlar yapan Barthel ve Brown’a karşı rakip takımda son 3 dakikaya girilirken sahneye genç şutör İvan Ukhov girdi. Bulduğu iki ceza üçlüğü ile tıpkı ilk maçta olduğu gibi bu maçta da fark yaratan Rus oyuncu farkın 8 sayı bandında kalmasına neden oldu. Karşılaşmanın en kritik anlarında diğer büyük maçlarda olduğu gibi kötü tercihler yapan Lorenzo Brown bu anlarda da takımımızın skora ortak olmasına engel oldu.Rakibin ceza şutörü olan genç oyuncu Ukhov maçın bitimine bir dakika kala bir kez daha sahneye çıktı.Yine zor bir üçlük atarak takımımızın son ümitlerini de yıkan Ukhov ve CSKA Moskova karşılaşmayı da 78-67 kazanmayı başardı ve seride ev sahibi avantajını kaybetmedi.

Seride 2-0 geriye düştüğümüz bu karşılaşma sonunda takımın artı ve eksilerine bakacak olursak, artı anlamında bugün Guduric’in dışında çok da bariz bir faktör yok diyebiliriz. Brown, De Colo ve Pierre gibi skorerlerin suskun kaldığı maçta kaybetmemizin esas nedenini Guduric’in skor anlamında yalnız kalması olarak özetleyebiliriz.

Takımın en büyük eksisi maalesef beklendiği üzere Jan Vesely ‘nin yerinin doldurulamaması oldu. Özellikle ribauntlarla rakibe ikinci ve üçüncü şanslar verdiğimiz karşılaşmayı maalesef ki kötü bir CSKA Moskova karşısında kaybettik.

Serinin üçüncü maçı 4 gün sonra İstanbul’da oynanacak ve tahminlere göre Vesely bu maçla birlikte takıma katılacak. Umarız ki Jan Vesely ‘nin takıma katılması ile takımdaki savunma ve hücum dengesi bu kısa süre içinde yerine oturur.

Sağlıklı ve formda olduğumuz zaman bariz bir şekilde yenebileceğimiz CSKA Moskova’ yı umarız ki bu iki maçta yeneriz ve seride tutunmayı başarırız.
 

Sıradaki Haber
Şimdi neredeler: Royston Drenthe
Yükleniyor lütfen bekleyiniz