Detay

Elimizdeki maçı Yunanistan'a hediye ettik

25 Şubat 2022 Cuma 22:10 - Son Güncelleme 25 Şubat 2022 Cuma 22:36  |  Kaynak : TRT SPOR

FIBA 2023 Dünya Kupası Elemeleri B Grubu üçüncü maçında A Erkek Milli Takımımız deplasmanda Yunanistan’a 72-71’lik skorla kaybetti. 12 Dev Adam, son saniyelerine önde girdiği maçı deyim yerindeyse adeta Komşu'ya hediye etti.

Dünya Kupası Elemeleri 4'lü grup karşılaşmalarına hiç beklenmedik şekilde Belarus mağlubiyeti ile başlayan A Milli takımımız, ikinci müsabakada Büyük Britanya'yı farklı mağlup ederek ilk maçtaki hatayı bir nebze de olsa telafi etmişti.

Gruptaki en önemli rakip olan Yunanistan deplasmanına normalde as kadroda olan NBA'deki oyuncularımız ve Sertaç Şanlı'dan yoksun giden milli takımımızın aksine, rakip Yunanistan maça Barcelonalı Calathes dışında tüm oyuncularını getirdi.

Maça rakip takıma nazaran daha iyi giren taraf şüphesiz ki milli takımımız oldu. Karşılaşmaya uzun oyuncularımız Oğuz Savaş ve James Metecan Birsen'in birebir sayıları ile giren millilerimiz daha sonra oyunu daha çok hızlı hücumlar üzerinden üç sayı çizgisinin dışına taşıdı. Beklendiği üzere rakibin ağırlıklı pres yapacağı yıldız oyuncumuz Shane Larkin, takımımız adına bunu fırsata çevirerek diğer oyuncularımıza asist yaparak oyuna ağırlığını koydu.

Özellikle ilk çeyrekte üç sayı çizgisinin gerisinden önce Melih Mahmutoğlu'u ardından Okben Ulubay'ı boş toplarla buluşturan Larkin, takımın öncelikli olarak asist yükünü çekti ve böylece dış atış üzerinden skor üstünlüğünü elde etmemizi sağladı. Rakip takım ilk çeyrekte bizim üçlüklerimize Agravanis'in yüksek yüzdeli iç ve dış atışları ile yanıt verse de, millilerimiz Yunanistan karşısında hakimiyeti iyi kurdu ve Doğuş Özdemiroğlu'nun sürpriz üçlüğü ile ilk çeyreği 7 sayı farkla önde kapattık.

İkinci çeyrekte ise rüzgar bu sefer ev sahibi takımdan yana esmeye başladı. Her ne kadar millilerimiz çeyreğin henüz başında Okben'in asistinde Samet Geyik'i bularak farkı ilk kez çift hanelere çıkarsa da Yunanistan'da  deneyimli 4 numara Giorgios Printezis genç uzunumuz Samet Geyik'e karşı bariz bir üstünlük kurdu ve milli oyuncumuzun yavaş ayaklarını kullanarak önce ikilik sonra üçlük olmak üzere farkın kapanmasına öncülük etti.

Genç oyuncu Agravanis'in de yüksek yüzdeli oyunu ve Sloukas'ın asistleri ile rüzgarı arkasına alan Yunanistan, ilk çeyreğin tam tersi yönünde oyuna hükmetmeyi başardı ve bulduğu 12-2'lik seri ile farkı açmayı başararak ilk yarısı 40-32 önde kapattı.

İkinci yarıya Agravanis ve Moraitis'in içeride ve dışarıda bulduğu sayılarla hızlı giren Yunanistan, savunmada özellikle pota altında dev pivot Papagiannis'e çözüm üretemeyen millilerimiz karşısında malesef farkı açmayı başardı. Özellikle dışarıdan farlı kapatmaya çalıştığımız bu dönemde, seyirciyi de arkasına alan Yunan milli takımı farkı çeyreğin bitimine 6 dakika kala 15 sayıya kadar çıkardı. Bu andan itibaren aldığı mola ile toparlanan millilerimiz, takımın en önemli iki yıldızı Shane Larkin ve Melih Mahmutoğlu'nun sorumluluk alması ile farkı kapatmayı başardı. Bulduğumuz üstüste üçlükler ile skoru son bir dakika kala dengelen millilerimiz, son dakika içinde Printezis ve Larentzakis 'e engel olamadı ve son çeyreğe millilerimiz 4 sayı geride girdik.

Maçın karar periyoduna tıpkı ikinci çeyrekte olduğu gibi Mourutas ve Agravanis ile hızlı giren Yunanistan, ilk 4 dakikada farkı yeniden çift hanelere çıkarmayı başardı. Yeniden 10 sayıları gören fark karşısında, devreye yeniden Shane Larkin ve Melih Mahmutoğlu girdi. İki yıldız kaptanımızın takımın liderliğini aldığı bu sekansta, Larkin hızlı ayaklarını çok iyi kullanarak rakibin savunmasında büyük boşluklar yaratmayı bildi ve milli takımımız bu dönemde faul çizgisine gelerek iki dakika kala 3 sayı önde girmeyi başardı.

Bu dönemde rakip, içeriden bulduğu sayıyla farkı 1'e indirse de onların kazanmasına malesef genç pivotumuz Samet Geyik'in hatası yol açtı. Son üç saniye kala serbest atışlar ile yeniden öne geçen Yunanistan,  Shane Larkin'in son topu kullanmaması ile karşılaşmayı 72-71 kazandı.

Alınacak galibiyetin üst gruba taşınacağı maçta kritik bir mağlubiyet alan millilerimizde takımın artı ve eksilerine bakacak olursak, tabiki Shane Larkin ve Melih Mahmutoğlu'nun hakkını vermek gerekir. Maçta farkın çift hanelere çıktığı iki kırılma anında sorumluluk alarak takımın genç oyuncularına gerçek birer kaptan gibi önderlik eden iki yıldızımız bugün sahanın en iyileri arasındaydı.

Rakibin evinde oynadığı son 6 maçı da kazandığını göz önünde bulundurursak, millilerimiz onca eksiğe rağmen oldukça iyi bir oyun çıkardı diyebiliriz. Takımın yumuşak karnının pota altı olduğunun bariz bir şekilde görüldüğü bu talihsiz karşılaşmada, Yunanistan her ne kadar galip gelse de millilerimizin iki gün sonra yapılacak rövanş maçı öncesi neler yapabileceğini herkese göstermiş oldu. Umarız ki bu karşılaşma Dünya Kupası Elemeleri'ndeki son yenilgimiz olur ve millilerimiz alıştığımız üzere, 6'lı gruplarda yeniden liderliğe oynar. 

Etiketler : TürkiyeYunanistan
Sıradaki Haber
Kane, Etihad’tan 3 puandan fazlasını çıkardı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz