Detay

Everton-Liverpool derbisi öncesi bilmeniz gerekenler

21 Haziran 2020 Pazar 17:34 - Son Güncelleme 21 Haziran 2020 Pazar 22:27

Nerede kalmıştık? Hayatın neredeyse tamamen durduğu "100 günden önce" Liverpool rüzgarı esiyordu. Unutulmaz bir senenin yine unutulmaz sisteminde arkada komutan Van Dijk, hücumda Salah, Mane, Firmino... Birlikte hatırlayalım.

Hikaye aslında malum. Liverpool rekorlar sezonunu taçlandırmak için gün sayıyordu, bu sefer de bir virüs çıktı ortaya, hayaller ertelendi.

Şimdi geri döndük gibi. Bu sefer geri dönüşümüzü daha büyük bir maçla kutlayacağız: Everton-Liverpool derbisiyle.

Ne oluyordu?

Liverpool, Premier Lig ertelenmeden önceki son maçında Bournemouth’u 2-1 mağlup etmişti.

Milner’ın topu çizgiden çevirdiği şu anı hatırlayacaksınız.

Everton ise Ancelotti ile çıkış arıyordu. Ama son 3 maçta 3 büyük takıma boyun eğdiler. Arsenal, Manchester United, Chelsea. 12. Sırada kaldılar, ligler ertelenmeden önce Avrupa kupaları hayal olmak üzereydi. 

Bilmeniz gerekenler

Derbi, Goodison Park’ta, malumunuz seyircisiz oynanacak.

Ancelotti, “Sadece oyuncularımın mükemmel bir maç çıkarmasını bekliyorum” diyor.

Klopp ise endişeli. “Virüs sonrası takımın nasıl olacağını çok merak ediyorum” açıklamasını yaptı.

Everton’da sakatı biraz fazla. Yerry Mina, Theo Walcott, Schneiderlin, Gbamin, Fabian Delph ve Cenk Tosun maçta oynayamayacak.

Liverpool bu sezon sadece Anfield’da değil, her yerde kazanıyor, bildiğiniz gibi. Deplasmanda 14 maçın 12’sini kazanmışlardı. 

Everton da istikrarsız olsa da evindeki son 7 lig maçını kaybetmedi. 4 de galibiyet elde etti.

Tabii derbi maçlarda iki takımın ne kadar kazandığına da dikkat edilir, ki burada Liverpool’un büyük üstünlüğü var. Everton, rakibine karşı son galibiyetini 2010-11 senesinde, 2-0’lık skorla aldı. Golleri Tim Cahill ve Mikel Arteta kaydetmişti. 

Karantina döneminden sonra Liverpool’un Everton derbisiyle dönmesi, biz futbolseverlerin aylardır yaşadığı açıkla ilişkilendirilince, “Neydi bu Everton-Liverpool derbisi?” diye de akıllara geliyor. 

-Aynı şehirde, stadları dibdibe olan iki takım. Aslında biri kırmızı, biri de mavi olacak kadar ayrılar ama bir yandan da dostlar.

-Ortada bir politik ayrılma var. Detaylı bir anlatım olmasa da, Kırmızılar emekçilerin, Maviler, şehrin muhafazakarlarının takımı.
-Genel rekabet ve şampiyonluk sayılarında Liverpool’un üstünlüğü olsa da iki takım da henüz Premier Lig şampiyonu olamadı.
-Rekabet aslında bu kadar az detaya sahip değil, seneler içinde sahadaki mücadele çetinleşti ancak son yıllarda Everton’un Liverpool’a cevap verebildiğini söylemek hayalcilik olacak.

-Çünkü modern dönemde bu iki takımın maçlarından kırmızı kart ççıktığı kadar, hiçbir maçta kırmızı kart çıkmadı. 

-Everton modern dönemde sezonu sadece 2004-2005 yılında Liverpool'un üstünde tamamladı. 

Sıradaki Haber
Finallerin kaybeden adamı: Ballack
Yükleniyor lütfen bekleyiniz